Natrag
24.6.2018 22:21

facebook

twitter

google

rss

dulist

Duh Brazila u Cavtatu

19.6.2012 @ 9:52 Dulist Kultura
3;3

Podijelite:

Ne propustite Bossa novu i brazilske autentične pjesme u ritmu Sambe ovog utorka s početkom u 20:30 sati na prekrasnoj cavtatskoj taraci vile Banac.
Na zatvaranju ovogodišnjeg izdanja Epidaurus festivala nastupit će pjevačica iz Ria de Janeira, Rosalia de Souza.

Za nju se, ističu iz EF otimaju sve europske pozornice i radio-televizije. Pratit će ju Maurizio Di Fulvio trio, a plesati će jedni od najboljih protagonista latino plesa i to upravo brazilskih ritmova, šarmantni Arduino Bertoncello i Sonia Stanzani, službeni plesači RAI una.
– Jeste li ikad čuli izvornu pjesmu Brazila u ritmu Sambe, Sambinhe ili Bossa nove? Jeste li ikad vidjeli autentični ples koji zaokuplja svijet u drugoj polovici prošlog stoljeća. Pojavom ovog fantastičnog brazilskog žanra zabavne glazbe mnogi su shvatili kao pravo pokopanje Sinatrovoj slavi. No, svaka od njih ima svoj čar, svoj uspon i svoje mjesto. Bossa nova se odlikuje laganim samba ritmom, impresionističkim harmonijama i finim melodijama. Za razvoj bossanove, najzaslužniji su brazilski skladatelj Antonio Carlos Jobim i pjevač-gitarist João Gilberto. Večeras na taraci vile Banac u Cavtatu moći ćete doživjeti sve: slušati i gledati, zapjevati i zaplesati. U senzualnoj, nostalgičnoj brazilskoj noći u Cavtatu s umjetnicima svjetskog formata zaželimo dobrodošlicu ovogodišnjem ljetu. Viva a Bossa nova! Viva a musica – poručuju organizatori Epidaurus festivala.
 

 

Epidaurus plus
I nakon završetka ovogodišnjeg Epidaurus festivala, organizatori najavljuju dodatni program „Epidaurus plus“ koji će 4. srpnja u 20 sati biti priređen uz 157. rođendan Vlaha Bukovca i 150. obljetnicu rođenja skladatelja Claudea Debussyija.
U Kući Bukovac bit će održano predavanje o Bukovcu, nakon čega će koncert održati španjolski umjetnici flautist Luis Orden i gitarist Maria Esther Guzman

 
 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana