Aktualno

DUGUJU 20 MILIJUNA KUNA Hnsovci: ‘Grad i građani su pobijedili!’

DUGUJU 20 MILIJUNA KUNA Hnsovci: 'Grad i građani su pobijedili!'

‘Veliki napori koji su od strane Grada Dubrovnika uloženi kako bi turističke agencije plaćale zaustavljanje autobusa i iskrcavanje turista na Pilama i na području kontaktne zone napokon su urodili plodom’, slavodobitno su zaključili članovi županijskog HNS-a u svom priopćenju u kojem su se osvrnuli na odluku Visokog trgovačkog suda u Zagrebu. Naime, prema njoj konačno je rješena trakavica na relaciji Grad Dubrovnik-Sanitat-autobuseri.

‘Na visokom trgovačkom sudu u Zagrebu donesene su drugostupanjske odluke u korist Grada Dubrovnika i Sanitata koje potvrđuju osnovu za provođenje naplate sukladno Odluci Gradskog vijeća o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa i osobnih automobila u zoni posebnog prometnog režima. Presude u većem broju postupaka, njih čak šest, osnova su i za podmirenje minulih potraživanja temeljenih na navedenoj Odluci, a koja u ukupnom iznosu prelaze 20 milijuna kuna. Upravo je to iznos koji agencije duguju građanima Dubrovnika.

Treba istaknuti da Sanitat i Grad Dubrovnik nemaju mogućnost dogovaranja načina plaćanja duga agencija, osim eventualno potpisivanja sporazuma o obročnoj otplati duga uz naplatu kamata za obročnu otplatu. Sve mogućnosti nagodbe prestale su donošenjem navedenih presuda, a odluka suda može se provesti pokretanjem ovrha.

U dubrovačkoj podružnici Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata pozdravljamo donošenje ovakvih sudskih odluka za koje držimo da zorno pokazuju da ustrajnost u borbi za interese Grada i građana treba biti cilj svake vlasti bez obzira na svjetonazorska opredjeljenja. Kao politička stranka zalažemo se za poticanje svih oblika poduzetništva kroz porezna rasterećenja, olakšice i pojednostavljenja poslovanja, ali ne prihvaćamo odbijanje osnovnih obveza koje su u ovom slučaju od velike važnosti za Grad.

Zaključno, HNS smatra da je bez odlaganja potrebno početi razmišljati u smjeru definiranja novog modela upravljanja prometom, poglavito turističkim, a sve s ciljem zaštite vrijednog prostora kontaktne zone povijesne jezgre i smanjenja gužvi’, napisali su članovi HNS-a Županije

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist