Aktualno

DUG 270 METARA Novi cjevovod u Teslinoj ulici

DUG 270 METARA Novi cjevovod u Teslinoj ulici

Vodovod Dubrovnik završio je radove na rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda u Ulici Nikole Tesle. U dužini od 270 metara, od zgrade Elektrojuga do Dalmatinske ulice, zamijenjene se dotrajale PVC cijevi koje su u prošlosti znale često pucati, a umjesto njih postavljen je značajno otporniji novi cjevovod od nodularnog lijeva.

-U utorak je postavljen i posljednji sloj asfalta te je time ova investicija uspješno dovršena u zadanom roku. Moram istaknuti kako su ovi radovi bili posebno zahtjevni jer se radilo na jednoj od najkorištenijih gradskih prometnica, a ujedno i na iznimno bitnom raskrižju Tesline ulice i ulica Od Mihajla, Od Batale te Lapadske obale. Zbog toga se radilo i noću, kako bi ometanje prometa sveli na najmanju moguću mjeru, a posebna pažnja posvetila se očuvanju postojeće komunalne infrastrukture – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić, zahvalivši svima koju su sudjelovali u ovoj investiciji, ali i građanima na strpljenju za vrijeme trajanja radova, čijim je dovršetkom Vodovod dugoročno osigurao učinkovito funkcioniranje sustava vodoopskrbe na ovom području.

Ukupna vrijednost ove investicije je oko 600 tisuća kuna, od čega je na građevinske radove utrošeno 400 tisuća, a ostatak na materijal i priključne cjevovode koji su također rekonstruirani, kako ističu iz Vodovoda.

Pročitajte još

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist