Aktualno

Dubrovniku se ukidaju atributi grada!

Dubrovniku se ukidaju atributi grada!

Hoće li nakon Trgovačkog suda Dubrovnik ostati i bez Carinarnice? Pitanje je koje ovih dana posebno muči djelatnike dubrovačke Carine

koji su, podsjetimo, o tom obavijestili i dubrovačke političare.

Što misle o mogućnosti ukidanja Carinarnice Dubrovnik upitali smo predsjednicu dubrovačkog HDZ-a i gradsku vijećnicu Dubravku Šuicu te Igora Žuvelu….

– Smatram da je katastrofalno to što se čini Dubrovniku. Isto sam mislila i kad se ukidao dubrovački Trgovački sud protiv čega sam se osobno borila u Saboru, u čemu nažalost nisam uspjela. Dubrovnik nije zaslužio da mu se malo po malo skidaju atributi grada – poručila je predsjendica dubrovačkog HDZ-a i gradska vijećnica Dubravka Šuica.

– Zgroženi smo. Je li moguće da gubimo nešto što je stoljećima postojalo u Gradu? Svaka čast Pločama, ali Ploče su umjetni suvremeni grad i ne može se mjeriti s tradicijom Dubrovnika. Ne mogu vjerovati da narod ništa neće napraviti. Vrijeme je da preuzmemo stvar u svoje ruke jer ovako više ne može. Ali, nije Carinarnica jedina, sjetite se Trgovačkog suda, ali i Pošte, gdje smo jedina županija koja nema upravitelja.

Ne razumijem zašto Dubrovnik ne može biti centar? Jer ovo ukidanje je više od toga. Ono znači i gašenje radnih mjesta, što je izravan udar na egzistenciju građana. Dubrovnik treba biti bajka za življenje, a ne da mu se iz dana u dan oduzimaju kompetencije i da postaje sve manji i manji grad – rekao nam je Igor Žuvela iz inicijative Dubrovnik Regija.

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist