Sport

Dubrovniku presudio bivši igrač

Dubrovniku presudio bivši igrač

U četvrtom kolu A-1 lige košarkaši Dubrovnika ugostili su novaka u ligi, momčad Križevci, koja se prije ovog susreta nalazila na petom mjestu prvenstvene ljestvice.

Tijekom cijelog susreta domaćini su vodili, no nakon produžetka gosti su ipak slavili 108:106.
 
Dubrovnik je nakon početnog pritiska domaćina na kraju prve četvrtine ipak vodio (28:22). U drugu četvrtinu igrači Željka Vreće odigrali su odlično u napadu (Oštrić, Došen i Perić) te na odmor otišlo sa zasluženom razlikom +7 (54:47). U nastavku, potpuno drugačija slika domaćina.
 
Gosti su bolje ušli u drugi dio te ušli u posljednju četvrtinu sa 75:72. Međutim, gosti su imali sreće u posljednjoj minuti treće četvrtine jer je pomoćni trener Dubrovnika, Luko Bijelić dobio tehničku, a potom i isključenje zbog prigovora. U posljednjih deset minuta ušlo se sa serijom Dubrovnika (8:0).
 
Sredinom posljednje četvrtine ta je prednost rasla, međutim gosti su se vratili preko Svobode i Jurline te došli na samo -1 (95:94). U triler završnici Antonio Oštrić je 27 sekundi prije kraja pogodio za dva, a potom sa druge strane Roko Jurlina odgovorio tricom za 96:94 sedamnaest sekundi prije kraja.
 
Dvije sekunde prije kraja gosti su pri rezultatu 98:96 imali priliku sa slobodnog bacanja, Roko Jurlina je pogodio oba za produžetak u Gospinom polju.
 
U produžetku obje su momčadi izmjenjivale vodstvo, no presudile su doslovno posljednje sekunde, točnije jedna sekunda i 51 desetinka kada je Glavinić polaganjem realizirao pokušaj Križevčana te postavio konačan rezultat 106:108. Najučinkovitiji u domaćim redovima su bili Nikola Došen sa 22 koša, 6 asistencija i 6 skokova te Antonio Oštrić sa 20 poena.
 
Dubrovniku je ovo četvrti poraz u četiri odigrana kola te se nalazi na posljednjem mjestu prvenstvene ljestvice. Iduće kolo, koje je na rasporedu 5. Listopada Dubrovnik je gost Svjetlosti iz Slavonskog Broda.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist