Natrag
19.4.2019 05:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovniku “BABY FRIENDLY” zahodi

12.3.2012 @ 10:57 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Dubrovnik će uskoro dobitak tri 'baby friendly' javna WC-a, izrazio se tako dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić na kolegiju komunalaca.

A još veća je vijest da dubrovački javni zahodi više neće biti besplatni. Usluge korištenja naplaćivat će se 5 kuna ili 1 euro. Sve to nakon što Čistoća. koja održava javne zahode, provede njihovu rekonstrukciju.

Kako je objasnila pročelnica za komunalne poslove Anita Burić kreće se u rekonstrukciju tri javna zahoda – na Peskariji, na Pločama i Pilama i to na način da će se maknuti čučavci umjesto kojih će se postaviti normalne WC školjke. Zahodi na Pilama i na Pločama dobit će i prostor za invalide, te za majke za previjanje beba.

– Dosad su građani Dubrovnika kroz porez i prirez financirali javne WC-e za dva milijuna posjetitelja – istaknuo je Vlahušić, istaknuvši kako će se tijekom zimskih mjeseci imati drukčija politika cijena. No, ono što Gradu nedostaje jest još jedan WC unutar povijesne jezgre veličine oko 50 kvadrata.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana