DuList IN

Dubrovnik u vrhu svjetskih čuda

Dubrovnik u vrhu svjetskih čuda

Dubrovačka stara gradska jezgra koncem kolovoza bila je nominirana za titulu osmog svjetskog čuda koje je pokrenuto na Internetskoj stranici za putovanja Virtual Tourist.

Dubrovnik se našao u društvu odabranih atrakcija među kojima je bilo više desetaka nacionalnih parkova, spilja, modernih arhitektonskih ostvarenja, povijesnih građevina i slično, a od europskih atrakcija među prvih deset našle su se i Škocjanove jame u Sloveniji, također zaštićena UNESCO prirodna baština. Prvi među odabranima je Nacionalni park u čileanskoj Patagoniji Torres del Paine.

Opis našeg grada na stranici glasio je 'Dubrovnik je poznat kao Perla Mediterana, Dubrovnik je smješten na najjužnijem dijelu dalmatinske obale. Grad uvršten na listu UNESCO –a je primjer odlično sačuvanog kasno-srednjovjekovnog utvrđenog grada'.

Glasovanje je trajalo do konca rujna, a rezultati su upravo objavljeni na Internetskoj stranici na kojoj se i glasovalo, među ostalim i putem linka na web-stranici TZ grada Dubrovnika.

Ljepota i atraktivnost našeg grada donijeli su mu u 2013. još jedno priznanje međunarodne javnosti , u nizu onih koje je pobrao tijekom uspješne turističke 2013.

Cijelu listu možete vidjeti na ovom linku.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist