Grad

DUBROVNIK U SEULU Gradonačelnik predstavio iskustva u upravljanju destinacijom

DUBROVNIK U SEULU Gradonačelnik predstavio iskustva u upravljanju destinacijom

Govoreći kao prvi govornik nastupnog ‘high level’ panela na Svjetskom summitu o urbanom turizmu u ponedjeljak u Seulu, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković predstavio je rješenja koja je Dubrovnik u upravljanju turizmom implementirao i na kojima dalje radi – od projekta ‘Poštujmo Grad’ do suradnje s udruženjem Cruise Lines International Association (CLIA).

Na konferenciji koja se u Seulu od 16. do 19. rujna odvija u organizaciji Svjetske turističke organizacije (UNWTO) moglo se čuti kako se gotovo svi važni turistički gradovi, poput Pariza ili Nice čiji su predstavnici također sudjelovali na panelu, suočavaju s problemom gužvi i, zbog toga, nezadovoljstvom građana.

-Dubrovnik je prije samo godinu dana u svjetskim medijima istican kao primjer negativnog upravljanja destinacijom, a danas predstavnike Grada pozivaju na brojne konferencije i navode nas kao primjer dobre prakse. Svi žele održivi turizam i svi traže rješenja, a Dubrovnik je trenutačno jedan od gradova koji na tome intenzivno radi i koji je u samo godinu dana postigao veliki uspjeh na polju održivog i odgovornog upravljanja. Ipak, svjesni smo da još puno treba raditi kako bi se uspostavio model upravljanja kakvog želimo- istaknuo je između ostalog Franković.

Summit UNWTO-a u Seulu okupio je preko 300 sudionika iz 50 zemalja svijeta. Prvi panel, na kojem su sudjelovali ministri i gradonačelnici vodio je Rajan Datar, poznati novinar i voditelj emisije The Travel Show BBC-ja.

Gradonačelnik se u Seulu susreo i s Glavnim tajnikom Svjetske turističke organizacije Zurabom Pololikashvilijem. Tajniku UNWTO-a uručio je poziv na 4. Festival turizma i strategije s temom cruise turizma, a koji se početkom studenog organizira u Dubrovniku.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist