Kultura

DUBROVNIK U POZNO LJETO Violinistica Đana Kahriman večeras u Dvoru

DUBROVNIK U POZNO LJETO Violinistica Đana Kahriman večeras u Dvoru

Violinistica Đana Kahriman nastupit će kao solistica u večerašnjem koncertu Dubrovačkog simfonijskog orkestra koji se održava u Kneževom dvoru.

Riječ je o petom koncertu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, a njime ravna glazbeni direktor Christoph Campestrini. Početak koncerta je u 21 sat.

Na programu su Simfonija br. 4 u F duru Luke Sorkočevića, Simfonija br. 38 u D duru, K. 504 “Praška” W.A. Mozarta, dok ćemo solisticu čuti u romanci za violinu i orkestar The lark ascending R.V. Williamsa.

Đana Kahriman rođena je 1989. godine u Dubrovniku. Višestruka je dobitnica prvih nagrada na Državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa te na međunarodnim natjecanjima Etide i skale u Zagrebu, Rudolf Matz u Dubrovniku, Beethoven u St. Poeltenu, Verdi note u Rimu i Međunarodnom violinističkom natjecanju u Astani. Dobitnica je nagrade Stjepan Šulek za izvedbu Piazzollinih Godišnjih doba na zatvaranju 64. Dubrovačkih ljetnih igara, uz gudački orkestar Hrvatske glazbene mladeži pod vodstvom Pavla Zajceva.

Usavršavala se na seminarima kod uglednih pedagoga kao što su Leonid Sorokow, Marina Sorokowa, Goran Končar, Armin Sešek, Grigorij Zhislin, Alexander Vinnitski, Zakhar Bron, Boris Kuschnir, Viktor Tretyakov. Od 2011. članica je Zagrebačkih solista, a od 2015. koncertna majstorica Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist