Kultura

DUBROVNIK U POZNO LJETO Uz koncert glazbenih majstora dodjela ‘Nagrade Ivo Dražinić’

DUBROVNIK U POZNO LJETO Uz koncert glazbenih majstora dodjela 'Nagrade Ivo Dražinić'

U nastavku 6. Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, dubrovačku publiku u atriju Kneževa dvora očekuje nastup sjajnih mladih glazbenika Đane Kahriman i Smiljana Mrčele s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. U sklopu koncerta 18. rujna, Laus akademija Dubrovnik, po drugi puta dodijelit će Nagradu Ivo Dražinić. Koncertom će ravnati priznati njemački dirigent Christoph König.

Violinistica Đana Kahriman, koncert majstorica Dubrovačkog simfonijskog orkestra i čelist Smiljan Mrčela, inače oboje članovi Zagrebačkih solista, izvest će Brahmsov Koncert za violinu, čelo i orkestar u a molu, dok će orkestar u drugom dijelu koncerta izvesti Schubertovu Simfoniju br. 6 u C duru. Orkestrom će po prvi put ravnati Christoph König, njemački dirigent o čijoj jasnoći, osjećaju i elegantnoj interpretaciji kritika piše u superlativima. Trenutno je glavni dirigent i glazbeni direktor renomiranih luksemburških Solistes Européens.

U petnaestoj godini postojanja LAUS Akademije, koje je maestro Ivo Dražinić bio jedan od utemeljitelja, po drugi puta dodjeljuje se Nagradu koja nosi ime Iva Dražinića želeći posebno istaknuti vrijednosti kojima je posvetio cijeli svoj profesionalni život, a to je učenje, predan rad, pomoć i poticaj mladim, talentiranim glazbenicima na njihovom profesionalnom putu te iznad svega istinsku strast muziciranja. Stoga se Nagrada dodjeljuje mladom glazbeniku koji je svojim trudom, talentom, posvećenosti glazbi i posebnom umjetničkom karizmom osvojio svjetske pozornice, žirije i publiku.

Prema odluci Odbora Nagrade koji je djelovao je u sastavu: Viktor Tretiyakov, Goran Končar, David Grigorian, Leonid Sorokow, Sanda Vojković i Brigita Masle Dražinić kao počasna predsjednica, ove je godine upravo te kvalitete najbolje pokazala violinistica Đana Kahriman, dobitnica Nagrade Mo. Iva Dražinića za 2018. godinu. Istovremeno, ovom Nagradom želi se održati živom uspomenu na velikog umjetnika, maestra Iva Dražinića.

Početak koncerta je u 21 sat.

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra.

Pročitajte još

NOVA KNJIGA MARA JOVIĆA ‘Totus tuss’ – filozofski osvrt na vječne teme

Dulist

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist

NOVA PREMIJERA KOLARINA ‘Matrimonijo’ kao hommage Žuži Egrenyi i Jozu Lovriću Jadrijevu

Dulist