Natrag
21.5.2018 20:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

DUBROVNIK U POZNO LJETO Nikolina Pinko nastupila s DSO-om u Dvoru

16.9.2017 @ 14:16 Dulist Kultura
7;7

Podijelite:

Na sinoćnjem koncertu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom je nastupila sopranistica Nikolina Pinko. Orkestrom je ravnao Christoph Campestrini, a program je obuhvatio djela iz tri različita razdoblja.

Koncert je, naime, započeo Mendelssohnovom uvertirom Hebridi (Fingalova spilja), op. 26, a na programu se našla i Haydnova Simfonija br. 88 u G duru. Orkestar je po prvi put izveo djelo Iluminacije Benjamina Brittena u kojem je kao solistica nastupila izvrsna sopranistica Nikolina Pinko i oduševila brojnu publiku Kneževoga dvora.
Sopranistica Nikolina Pinko dobitnica je brojnih nagrada na domaćim i međunarodnim pjevačkim natjecanjima. Već nekoliko godina surađuje s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom gdje je nastupila s maestrom Urošem Lajovicem, Christophom Campestrinijem, Noormanom Widjajom i drugim dirigentima.

Sljedeći koncert MGF Dubrovnik u pozno ljeto je u utorak 19. rujna kada Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravna kanadski dirigent Marc Tardue, a kao solistica nastupa pijanistica Jasminka Stančul.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana