Grad

DUBROVNIK U NEW YORKU Amerikancima nagradna putovanja u Zagreb i Dubrovnik

DUBROVNIK U NEW YORKU Amerikancima nagradna putovanja u Zagreb i Dubrovnik

Tijekom 2015. godine gosti iz SAD-a zauzeli su vrlo visoko drugo mjesto na ljestvici najbrojnijih gostiju, a nakon završetka ovogodišnjeg sajma New York Times Travel Show možemo s optimizmom očekivati novu turističku godinu kad je riječ o turistima s ovog ogromnog tržišta – ističu iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Dubrovnik se, naime, od 8. do 10. siječnja na ovom turističkom sjamu predstavio američkom tržištu. Ovogodišnji sajam okupio je više od 500 izlagača iz 150 zemalja, što je za stotinu izlagača više nego prošlih godina. Hrvatska je predstavljena na velikom štandu , u organizaciji Predstavništva HTZ New York, a uz TZ Dubrovnik i TZ Dubrovačko – neretvanske županije , predstavljena je i turistička ponuda Zagreba i Kvarnera.
Prošle godine u Dubrovniku su gosti iz SAD-a ostvarili 23 posto više i dolazaka i noćenja, te ih je Dubrovnik posjetilo 76913 , a realizirali su 238 226 noćenja. Prvi dan sajma rezerviran je za poslovne posjete, dok su subota i nedjelja namijenjeni zainteresiranoj publici.

TZ grada Dubrovnika i TZ grada Zagreba upriličile su i tri posebne prezentacije s nagradnom igrom, kojom prilikom su izvučeni sretni dobitnici besplatnog odmora u Hrvatskoj s boravkom od 4 dana u Zagrebu i 4 dana u Dubrovniku, besplatnom avionskom kartom Dubrovnik – Zagreb. Sponzori nagradne igre bili su dubrovački hoteli Rixos Libertas, Hilton Imperial i Dubrovnik Palace. Sretni dobitnici Edward Feldhamer, Joseph Elices i Tristan Fine u Dubrovniku će također dobiti Dubrovnik Card i druga iznenađenja.

Prezentacije su izazvale veliku pozornost publike na sajmu, dok su dobitnici bili iskreno oduševljeni. Štand Dubrovnika i Zagreba posjetili su i lanjski dobitnici besplatnog putovanja u Hrvatsku, koji planiraju ponovni dolazak ovaj put zajedno sa svojom prinovom.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist