Natrag
20.4.2019 13:00

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovnik u lipnju domaćin Nobelovcima

23.4.2017 @ 6:33 Dulist Grad

Podijelite:

U sklopu 10. ISABS konferencije o forenzici i antropološkoj i medicinskoj genetici u Dubrovniku će se 21. lipnja održati program HRT-a ‘Nobelovci u Dubrovniku’.

Tim povodom povjerenica Vlade Republike Hrvatske za Grad Dubrovnik Nada Medović primila je novinara i urednika Hrvatske radiotelevizije Gorana Rotima u funkciji koordinatora i voditelja projekta te člana organizacijskog odbora 10. ISABS konferencije o forenzici i antropološkoj i medicinskoj genetici.

Kao mjesto održavanja razmatra se nekoliko lokacija u povijesnoj jezgri, a projekt je zamišljen kao javna diskusija više dobitnika Nobelove nagrade. Među potvrđenim sudionicima su troje dobitnika Nobelove nagrade iz područja kemije – Ada Yonath (2009.), Robert Huber (1988.), Paul Modrich (2015.) te Harald zur Hausen, dobitnik Nobelove nagrade za medicinu 2008. godine.

Povjerenica Medović je pohvalila projekt te iskazala zadovoljstvo što će Dubrovnik ponovno biti domaćin tako značajnom skupu kao i što ćemo imati priliku ugostiti glasovite stručnjake i dobitnike Nobelove nagrade.

Podsjetimo, prva međunarodna ISABS konferencija održana je 1997. u Splitu, a Dubrovnik joj je bio domaćin u dva navrata, 2001. i 2005. godine. Bijenalna konferencija održava se u suradnji međunarodne znanstvene organizacije ISABS (The International Society for Applied Biological Sciences) suosnivača i predsjednika prof. dr. Dragana Primorca i Klinike Mayo, vodeće američke zdravstvene institucije, a tradicionalno okuplja i do 500 forenzičara, genetičara i stručnjaka individualizirane medicine iz cijelog svijeta.

Iako u znanstvenim odborima ISABS-a sudjeluje četvero nobelovaca ‘Nobel Spirit’ organizira se prvi put i to upravo u Dubrovniku.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana