Zanimljivosti

Dubrovnik u foto-finišu s Portom i Bečom!

Dubrovnik u foto-finišu s Portom i Bečom!

Dubrovnik je trenutno u foto-finišu s Portom i Bečom u borbi za još jednu prestižnu nagradu – titulu najboljeg europskog odredišta, koju svake godine dodjeluje organizacija „European Consumers Choice“.

U iznimno jakoj konkurenciji na listi kandidata je dvadeset europskih gradova, od Londona, Pariza i Barcelone do Beča, Rima i Madrida.

U tjedan dana zabilježeno je čak 62 tisuće glasova, a kako se može saznati sa službene Facebook stranice, trenutno su u vodstvu Porto, Beč i Dubrovnik, a za vratom im pušu Bruxelles, Amsterdam i Madrid.

Konačni rezultat bit će objavljen 27. ožujka, a glasovati je jednostavno, jer nije potrebna nikakva prethodna registracija (glasovati možete OVDJE).

Inače, „European Consumers Choice“ nezavisna je i neprofitna organizacija s centrom u Bruxellesu, a koja promovira vrhunsku kvalitetu, inovaciju i funkcionalnost proizvoda i usluga.

U suradnji s turističkim uredima organizacija također nagrađuje i najbolja europska odradišta za odmor. Koristeći Eurostatov turistički godišnjak i savjete stručnjaka, žiri odabire dvadeset gradova u borbi za titulu europskog najboljeg odredišta (“European Best Destination”). Građani europskih država zatim glasaju preko interneta i grad koji u 21 dan osvoji najviše glasova bit će nagrađen vrijednom titulom koju su dosad osvajali Lisabon 2010. i Kopenhagen 2011. godine.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist