Sport

DUBROVNIK TRIATHLON Marušić: Želimo biti destinacija za aktivan odmor

Želimo dugoročno promovirati Dubrovnik kao destinaciju za aktivan odmor i sportove na otvorenom, jer je grad za to pogodan svojom klimom, lokacijom, ponudom i imenom – izjavio je tajnik Triatlon kluba Dubrovnik Daniel Marušić u srijedu ujutro uoči međunarodne sportske manifestacije ‘Dubrovnik Triathlon’, koja će se na području Gruža i Rijeke dubrovačke održati u subotu 13. listopada.

-Ideja o triatlonu postoji već godinama, a posebno smo se povezali s prijateljima iz Velike Britanije. Većina njih u Dubrovnik će doći na nekoliko dana. Događaj je trodnevni, a osmislili smo bogat popratni program – naglasio je Marušić.

-Gradska jezgra bi možda bila atraktivnija za održavanje, ali je Gruž bolja lokacija sa sportske strane, a iz aspekta sigurnosti je puno zaštićenija uvala, od mora i vjetra – napomenuo je Marušić.

Za nastup na triatlonu već se prijavilo 110 sudionika, od čega većina iz Velike Britanije, koja je najbronija europska triatlon nacija, a Marušić se pohvalio kako će u utrci sudjelovati i profesionalni triatlonac iz Močića Jakša Diklić.
-Vjerujem da ćemo imati svog predstavnika i na pobjedničkom postolju – optimistično je najavio Marušić te dodao kako će u organizaciji sudjelovati 50-ak volontera.

Očekuje se dolazak i britanskog sportskog djelatnika Johna Lunta, koji je bio direktor prve triatlon utrke na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu, kao i sportskog novinara i triatlonca Tima Henninga.

-Cilj nam je u mjesecima izvan glavne turističke sezone poticati sva događanja koja Dubrovnik stavljaju na međunarodnu kartu. Podržali smo Dubrovački polumaraton u predsezoni, a ovaj triatlon se događa u posezoni. Doprinijet će prepoznatljivosti Dubrovnika u Hrvatskoj i šire jer ima velik broj fanova koji obilaze svijet slijedeći lokacije utrka. Velika obitelj trkača odsad će dolaziti i u Dubrovnik – izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić.

Start utrke bit će u subotu 13. listopada u 14 sati na Velikom mulu u Gružu, a natjecatelji, pojedinci ili u štafeti, će nastupiti u dvije kategorije: sprint (750 metara plivanja, 20 kilometara bicikliranja i 5 kilometara trčanja) i olimpijskoj (1500 metara plivanja, 40 kilometara bicikliranja i 10 kilometara trčanja).

Plivat će se od Velikog mula do Mosta dr. Franja Tuđmana i natrag (jedan krug sprint, dva kruga olimpijski), a nakon prolaska kroz zonu tranzicije u gruškoj luci slijedi biciklistička utrka kroz Rijeku dubrovačku do ACI marine u Komolcu (sprint dva, olimpijski četiri kruga). Potom slijedi trkačka dionica dijelom Gruža (sprint dva, olimpijski četiri kruga).

Pobjednici u sprintu u cilju ispred zgrade Jadrolinije očekuju se oko 15 sati, sat vremena kasnije pobjednici u olimpijskom triatlonu, a završetak utrke mogao bi biti oko 17 sati.

Tijekom održavanja utrke dio prometa od stope Mosta do ACI marine bit će zatvoren od 14 do 16 sati, a između 15 do 17 sati dio prometa između Radeljevića i kružnog toka na Solskoj bazi.

Pročitajte još

LUKOVICA JE USPJELA Imamo baru, spremni smo!

Dulist

DUBROVNIK KUP Riva Slano penalima osigurala četvrtfinale

Dulist

Hoće li Lukovica prihvatiti domaćinstvo Divlje lige?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija