Sport

DUBROVNIK TRIATHLON Marušić: Želimo biti destinacija za aktivan odmor

DUBROVNIK TRIATHLON Marušić: Želimo biti destinacija za aktivan odmor

Želimo dugoročno promovirati Dubrovnik kao destinaciju za aktivan odmor i sportove na otvorenom, jer je grad za to pogodan svojom klimom, lokacijom, ponudom i imenom – izjavio je tajnik Triatlon kluba Dubrovnik Daniel Marušić u srijedu ujutro uoči međunarodne sportske manifestacije ‘Dubrovnik Triathlon’, koja će se na području Gruža i Rijeke dubrovačke održati u subotu 13. listopada.

-Ideja o triatlonu postoji već godinama, a posebno smo se povezali s prijateljima iz Velike Britanije. Većina njih u Dubrovnik će doći na nekoliko dana. Događaj je trodnevni, a osmislili smo bogat popratni program – naglasio je Marušić.

-Gradska jezgra bi možda bila atraktivnija za održavanje, ali je Gruž bolja lokacija sa sportske strane, a iz aspekta sigurnosti je puno zaštićenija uvala, od mora i vjetra – napomenuo je Marušić.

Za nastup na triatlonu već se prijavilo 110 sudionika, od čega većina iz Velike Britanije, koja je najbronija europska triatlon nacija, a Marušić se pohvalio kako će u utrci sudjelovati i profesionalni triatlonac iz Močića Jakša Diklić.
-Vjerujem da ćemo imati svog predstavnika i na pobjedničkom postolju – optimistično je najavio Marušić te dodao kako će u organizaciji sudjelovati 50-ak volontera.

Očekuje se dolazak i britanskog sportskog djelatnika Johna Lunta, koji je bio direktor prve triatlon utrke na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu, kao i sportskog novinara i triatlonca Tima Henninga.

-Cilj nam je u mjesecima izvan glavne turističke sezone poticati sva događanja koja Dubrovnik stavljaju na međunarodnu kartu. Podržali smo Dubrovački polumaraton u predsezoni, a ovaj triatlon se događa u posezoni. Doprinijet će prepoznatljivosti Dubrovnika u Hrvatskoj i šire jer ima velik broj fanova koji obilaze svijet slijedeći lokacije utrka. Velika obitelj trkača odsad će dolaziti i u Dubrovnik – izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić.

Start utrke bit će u subotu 13. listopada u 14 sati na Velikom mulu u Gružu, a natjecatelji, pojedinci ili u štafeti, će nastupiti u dvije kategorije: sprint (750 metara plivanja, 20 kilometara bicikliranja i 5 kilometara trčanja) i olimpijskoj (1500 metara plivanja, 40 kilometara bicikliranja i 10 kilometara trčanja).

Plivat će se od Velikog mula do Mosta dr. Franja Tuđmana i natrag (jedan krug sprint, dva kruga olimpijski), a nakon prolaska kroz zonu tranzicije u gruškoj luci slijedi biciklistička utrka kroz Rijeku dubrovačku do ACI marine u Komolcu (sprint dva, olimpijski četiri kruga). Potom slijedi trkačka dionica dijelom Gruža (sprint dva, olimpijski četiri kruga).

Pobjednici u sprintu u cilju ispred zgrade Jadrolinije očekuju se oko 15 sati, sat vremena kasnije pobjednici u olimpijskom triatlonu, a završetak utrke mogao bi biti oko 17 sati.

Tijekom održavanja utrke dio prometa od stope Mosta do ACI marine bit će zatvoren od 14 do 16 sati, a između 15 do 17 sati dio prometa između Radeljevića i kružnog toka na Solskoj bazi.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist