Aktualno

Dubrovnik spreman za snijeg

Dubrovnik spreman za snijeg

Sve nadležne službe Grada Dubrovnika, dobro su reagirale na snijeg koji je počeo jučer padati na gradskom području, i sve su spremne ukoliko za vikend dođe do ponovnih snježnih padalina.

Rečeno je to na današnjem sastanku Stožera za zaštitu i spašavanje sa gradonačelnikom Androm Vlahušićem.

Sve su prometnice očišćene, a škole i vrtići na dubrovačkom području su otvorene. U pripravnosti je i Hrvatska gorska služba spašavanja, dok su pripadnici Torcide Mokošica se stavili na raspolaganje civilnoj zaštiti ukoliko za to bude potrebe, kazala je pročelnica komunalnog odjela Anita Burić. Još od rano jutros zaposlenici Čistoće čiste glavne prometnice i prilaze školama, nabavljeno je ukupno 20 tona soli, od čega je jedan kamio pošao za Gornja sela i Mokošicu.

Na sastanku je rečeno da soli ima dovoljno, te da će se svim onim institucijma kojima to bue potrebno, sol dijeliti besplatno. Zaposlenicima Čistoće pomogao je i Vrtlar u čišćenju prometnica od leda, a na terenu je 6 ekipa od 5 ljudi, spremna je i pauk, a i Sanitat ima ljude koje može aktivirati ukoliko bude potrebe.

Iz Vodovoda ističu kako je preporučljivo da ljudi pripreme rezerve vode, koja je od jučer ispravna za piće, jer moguć nestanaka struje te da zaštite svoja mjerne uređaje od hladnoće kako ne bi došlo do zaleđivanja.

Civilna zaštita ima u pripravnosto 80 osoba, sa odorama i opremom, a i vatrogasci su spremni. Također promet autobusima se odvija bez poteškoća, osim što je jutros bila u prekidu linija Osojnik – Mokošica – Dubrovnik te linija za Gornja sela, kao i sinoćnja linija za Bosanku i Cavat. Dođe li do snijega, a prometnice ne budu posipane, rečeno je, autobusi Libertasa neće moći voziti jer imaju zimske gume, ali ne i dovoljan broj lanaca.

Na današnjoj konferenciji za novinare upućen je i Apel DZSU-a svim službama i građanima.

Pročitajte još

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

KUPAČI PITAJU Kada će se skalice postaviti na Lokrumu?

Dulist