Grad

DUBROVNIK SE PREDSTAVIO U RIGI Orlando povezao sjever i jug Europe

DUBROVNIK SE PREDSTAVIO U RIGI Orlando povezao sjever i jug Europe

U glavnom latvijskom gradu Rigi, gdje se na središnjem gradskom trgu nalazi kip Rolanda, u srednjovjekovnoj palači (The House of the Blackheads) u srijedu, 15. svibnja, održana je prezentacija Dubrovnika u suorganizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika te partnerstvu sa zrakoplovnom kompanijom AirBaltic.

Voditeljica prodaje Air Baltic Dace Feldmane prezentirala je direktne letove Latvije i Hrvatske, s posebnim naglaskom na povezanost Rige i Dubrovnika dva puta tjedno od svibnja do kraja rujna.

Voditeljica Odjela za komunikacijske taktike Turističke zajednice grada Dubrovnika, Sandra Milovčević upoznala je okupljene putničke agente i turističke novinare s turističkom ponudom Dubrovnika i turističkim atrakcijama grada i okolice kao i kulturnim događanjima tijekom cijele godine. Zamjenica gradonačelnika, Jelka Tepšić, nazočnima je govorila o programima obljetničke Orlandove godine te o projektu Respect the city/ Poštujmo Grad.

Kip Rolanda u Rigi jedan je od nekoliko sličnih kipova tipičnih za sjeverni dio Europe, dok je dubrovački Orlando jedinstven na Mediteranu.

Grad Riga je još jedna europska luka za brodove na kružnim putovanjima, te su nazočni sa zanimanjem pratili aktivnosti koje Grad Dubrovnik provodi u odnosu na bolju regulaciju dolazaka kruzera. Za šezdesetak nazočnih priređena je nagradna igra, a dobitnica Olga Slaugotne ostvarila je pravo na besplatni vikend boravak za dvije osobe u hotelu The Pucić Palace u Dubrovniku.

Ovoj prezentaciji Dubrovnika prethodio je službeni posjet Gradu Rigi zamjenice Jelke Tepšić i savjetnika gradonačelnika Gorana Cvjetinovića. Nastavak predstavljanja 600.obljetnice postavljanja Orlanda i programa Orlandove godine na međunarodnoj razini u gradovima s kojima je Roland zajednička poveznica, bit će održan u Pragu, u petak, 17.svibnja.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist