Natrag
20.3.2019 10:31

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovnik regija otkriva prva imena

3.3.2012 @ 17:56 Andrea Falkoni Račić Politika

Podijelite:

Inicijativni odbor za osnivanje Udruge Dubrovnik regija sastao se danas u Lazaretima.

Razlog je raspravljanje o Statutu udruge čija će se osnivačka skupština održati 14. travnja. Razgovarlo se o tehničkim stvarima, izgledu udruge, pečatu, nazivu, rekao nam je začetnik ove ideje Igor Žuvela. Pokušaj je to, kaže, da se objedini sve ono pametno u gradu, da se Dubrovnik probudi iz letargije.

Inicijativni odbor Dubrovnik regije je u slijedećem sastavu: Igor Žuvela, Braco Elezović, Ivica Ban, Jakša Jaki Hodak, Ivica Sentić, Vinko Asić, Mihajlo Vuković, Gordan Nagy, Srđan Kera, Dubravko Andrijić, Davor Mladošić, Orlanda Prkačin, Orsat Spajić, Damir Račić, Niko Prkačin, Ante Kalina, Ljubo Perić, Bruno DiCeglie, Vlaho Bongi, Ivana Žuvela Kalina, Mladen Gojun i Srđan Vrtikapa.

– Djeca odlaze u Zagreb i ne vraćaju se, a kad dođe Europska Unija još manje će se vraćat. Želimo da Dubrovnik i regija budu raj na zemlji i da oni koji vole i štuju ovaj grad, a iz raznih struka i pripadnosti budu dio ovoga projekta. Bez opeterećivanja bilo kakvim političkim opcijama. Sve dosadašnje političke opcije slušale su vrh svoje stranke o tome što će se kod nas dogoditi. Želimo probuditi pripadnost ovom kraju, da mi sami odlučujemo što će se ovdje dogoditi – ističe Žuvela i dodaje kako već velik dio ljudi želi pristupiti ovoj udruzi.

– Za sada ćemo organizirat udrugu pa ćemo vidjeti hoćemo li kao nezavisni izaći na slijedeće lokalne izbore –  ističe Žuvela.
 
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana