Politika

Dubrovnik Regija održala savjetodavni forum

Kiša i delumbija, prohladno vrijeme i radni dan rezultirali su manjem odazivu na savjetodavni forum Dubrovnik Regije, održanom večeras u Lazaretima.

Predsjednik udruge Dubrovnik Regija Igor Žuvela uvodno je rekao kako se forumom htjelo čuti još neko mišljenje građana te donijeti odluku o izlasku na predstojeće lokalne izbore.

– Krenuli smo kao udruga, nakon nezadovoljstva puka s postojećom situacijom. Naš prvi cilj za koji se zalažemo jest decentralizacija, odnosno da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Žao mi je što nakon svega što se dogodilo Gradu, od ukidanja HZZO i predavanja OB Dubrovnik u ruke državi, mi sad ispadamo vještice, ali činjenica jest da Grad tone i propast će, a skupa s njim i svi njegovi građani – kazao je Žuvela.

Istaknuo je kako on osobno želi da Stranka Dubrovnik Regija izađe na izbore i to s listom mladih i perspektivnih ljudi. Prema Žuveli, do 1. ožujka trebao bi se znati kandidat SDR-a za gradonačelnika, a vjerojatno i za župana.

U raspravi se iskristalizirao stav svih nazočnih kako svakako treba izaći na izbore, ali i kako ne treba zapostaviti udrugu, jer su u njoj članovi mnogi građani koji se ne žele baviti politikom. Kandidat treba biti 'relativno mlad, bez repova, poznat, prezentan i elokventan', rečeno je na forumu.

– Mi se u startu razlikujemo od ostalih, ali to trebamo sugrađanima još bolje približiti. Zagovaramo poseban status Dubrovnika kao eksklave sa svim olakšicama koji s tim idu – kazao je Žuvela, dodavši kako će se velik dio predizbornog programa temeljiti prema odrednicama programske deklaracije Dubrovnik Regije.

Pročitajte još

NATAŠA GABRIČEVIĆ Građani su siti ideoloških sukoba i populističkih obećanja. Treba počne raditi!

Dulist

NOSITELJ LISTE HNS-A ZA EUROPSKI PARLAMENT Vizija politike i Europske unije by Matija Posavec

Dulist

MATIJA POSAVEC: Vrijeme je za nove političare koji daju rezultate

Dulist