Politika

Dubrovnik Regija održala savjetodavni forum

Kiša i delumbija, prohladno vrijeme i radni dan rezultirali su manjem odazivu na savjetodavni forum Dubrovnik Regije, održanom večeras u Lazaretima.

Predsjednik udruge Dubrovnik Regija Igor Žuvela uvodno je rekao kako se forumom htjelo čuti još neko mišljenje građana te donijeti odluku o izlasku na predstojeće lokalne izbore.

– Krenuli smo kao udruga, nakon nezadovoljstva puka s postojećom situacijom. Naš prvi cilj za koji se zalažemo jest decentralizacija, odnosno da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Žao mi je što nakon svega što se dogodilo Gradu, od ukidanja HZZO i predavanja OB Dubrovnik u ruke državi, mi sad ispadamo vještice, ali činjenica jest da Grad tone i propast će, a skupa s njim i svi njegovi građani – kazao je Žuvela.

Istaknuo je kako on osobno želi da Stranka Dubrovnik Regija izađe na izbore i to s listom mladih i perspektivnih ljudi. Prema Žuveli, do 1. ožujka trebao bi se znati kandidat SDR-a za gradonačelnika, a vjerojatno i za župana.

U raspravi se iskristalizirao stav svih nazočnih kako svakako treba izaći na izbore, ali i kako ne treba zapostaviti udrugu, jer su u njoj članovi mnogi građani koji se ne žele baviti politikom. Kandidat treba biti 'relativno mlad, bez repova, poznat, prezentan i elokventan', rečeno je na forumu.

– Mi se u startu razlikujemo od ostalih, ali to trebamo sugrađanima još bolje približiti. Zagovaramo poseban status Dubrovnika kao eksklave sa svim olakšicama koji s tim idu – kazao je Žuvela, dodavši kako će se velik dio predizbornog programa temeljiti prema odrednicama programske deklaracije Dubrovnik Regije.

Pročitajte još

GRADSKO VIJEĆE ODLUČUJE Ukida se bivši Medovićev odjel za imovinu

Dulist

MINI SUKOB Kako je Pezo izgurao Matušića s liste za Sabor

Andrea Falkoni Račić

ČEKA SE ODLUKA SREDIŠNJICE HDZ-a Franković u reizbor tek nakon lokalnih izbora?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija