Aktualno

DUBROVNIK PRVAK ‘Kvadrat’ stana u godinu dana poskupio 20 posto

Grad iz zraka

Cijene nekretnina u Hrvatskoj na godišnjoj razini ubrzano rastu i više su za 5 posto u odnosu na lani, a Dubrovnik se posebno ističe po najvećem poskupljenju ‘kvadrata’.

Naime, prema istraživanju specijaliziranog portala Njuškalo, provedenom na uzorku od ukupno 155 tisuća aktivnih oglasa nekretnina, ‘kvadrat’ stana u Hrvatskoj u godinu dana je poskupio za 7 posto, a kuće za 4 posto. U odnosu na 2016. godinu rast cijena stana iznosi 11 posto, a kuća 7 posto.

Pritom je najveći rast ostvaren u Dubrovniku, gdje su cijene stanova rasle za čak 20 posto u godinu dana, a trenutna prosječna tražena cijena ‘kvadrata’ stana iznosi 3714 eura. Godinu ranije iznosio je 3097, a 2016. godine 2680 eura. Dakle, u dvije godine poskupio je za gotovo tisuću eura.

Na drugom i trećem mjestu su dva dalmatinska grada Split i Zadar, gdje su cijene ‘kvadrata’ stana 2712, odnosno 2033 eura, ali je kod njih dvogodišnji rast puno manje izražen. U Splitu za 450 eura u dvije godine, a u Zadru za manje od 300 eura u dvije godine.

Metropola Zagreb je tek na četvrtom mjestu (1883), a potom slijede Pula (1587), Rijeka (1497), Šibenik (1455), Varaždin (1173)… Za usporedbu, najjeftinija prosječna tražena cijena u anketi zabilježena u Sisku – 783 eura.

Pročitajte još

RAVNATELJICA CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB RUŽICA MISIR Prijete nam svakodnevno. Ne odustajemo!

Leona Rašica

ATLANTSKA PLOVIDBA Usmjereni smo na pružanje pomoći ozlijeđenim pomorcima te obiteljima smrtno stradalih

Dulist

TRAGEDIJA U OREBIĆU Marušić:’Odgovornost je na roditeljima jer su dali maloljetniku ubojit motocikl’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija