Natrag
17.2.2019 12:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovnik prva preporuka Daily Maila

24.7.2012 @ 16:11 Baldo Marunčić Zanimljivosti

Podijelite:

Grad Dubrovnik zauzeo je sam vrh na ljestvici britanskog lista Daily Mail, i to u tekstu naslovljenom „Šest stvari koje morate napraviti u Hrvatskoj“.

Daily Mail tako podsjeća kako je jedna američka internetska stranica ocijenila Dubrovnik trećim najromantičnijim mjestom na svijetu, nakon Buenos Airesa i Bora Bore, ali ispred Pariza i Venecije.

– Ovaj dražesni gradić od grada i svjetla između Jadrana i Dinarskih Alpi bio je devedesetih godina poprište rata – objašnjava list, ali ističe i da su obnovljeni spomenici u 'sjaju svojih najslavnijih dana'.

– To je sklad srednjeg vijeka, renesanse i baroka, ali i dizajnerskih dućana, restorana i galerija – kaže se u obrazloženju Daily Maila.

Na listi su se uz Dubrovnik još našli Istra s tartufima i biciklima na drugom mjestu, Zadar sa svojim orguljama i Pozdravom Suncu na trećem, Hrvatsko zagorje na četvrtom, Hvar sa svojim vinogradima na petom te kao šesti Split kao grad 'potpuno drukčiji od drugih'.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana