Natrag
23.4.2018 23:17

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Dubrovnik prije i poslije golfa”

24.1.2013 @ 18:59 Dulist Aktualno

Podijelite:

Stanovnik Grada Ivan Rudenjak sjetio se vremena pred 30 godina 'kad su svi vikali da neće marine u gradu, a danas slavimo i govorimo kako su marine dio našeg turizma'.

– Pogledajte ovo ovdje, govorit ćemo Dubrovnik do golfa i Dubrovnik poslije golfa – kazao je Rudenjak.

Jadranka Šimunović iz Eko Omblića pitala je gradonačelnika zašto ne sluša glas struke.
– Ekonomski stručnjaci su složni kako golf nije u interesu Grada – kazala je Šimunović.

Ivan Ivičević Bakulić iz inicijative Srđ je naš kazao je kako shvaća zašto građevinari podržavaju projekt, jer bi podržavali i 'dizanje kata na zidinama'. Pitao je gradonačelnika što je s kartom vlasništva, posebno Hrvatskih šuma, koji navodno imaju čak 60 hektara. Pitao je i što će biti sa 100 milijuna kuna koji Grad nije dobio prodajom zemlje na Srđu u doba Dubravke Šuice.
– Inicirao sam krivičnu prijavu za prodaju zemljišta po nerealno niskoj cijeni. Ona stoji gdje i brojne druge. Što se tiče strukture vlasništva, mi nemamo klasičnu strukturu vlasništva – rekao je Vlahušić.

Direktor Vodovoda Branko Negodić ispravio je ulagača neće biti napajanja s vodospreme Komolac, a neće biti ni tehničke vode, jer će se onda morati raditi dva cjevovoda.
– Postavit ćemo uvjet sanaciju hidrotehničkog tunela, kako bi osigurali nepropusnost. Neću se odlučiti jesam li ili nisam za golf. Po zahtjevu ulagača, riječ je o 1,4 milijuna do 1,7 milijuna kubika godišnje, što je trećina cijele opskrbe – kazao je Negodić.

Stanovnik Bosanke Luko Paskojević pokazao je dio Srđa i upitao nazočne čije je to, na što mu je odgovoreno: Tvoje je!
– Ja na tom području mogu raditi što hoću – kazao je Paskojević.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana