Aktualno

Dubrovnik poželjna destinacija za vjenčanja

Dubrovnik poželjna destinacija za vjenčanja

Ponovno dobre vijesti – Dubrovnik s japanskog tržišta bilježi izvrsne turističke rezultate.

U Dubrovniku je do 7. kolovoza 2012.godine boravilo 23 086 japanskih turista, koji su ostvarili 44 065 noćenja, što je povećanje od 39 posto u dolascima, te 36 posto u noćenjima u odnosu na isto razdoblje 2011. godine. Turisti iz Japana su na jedanaestom mjestu najbrojnijih gostiju Dubrovnika u prvom dijelu godine.
 
Posebno raduje povećanje medijskog interesa s japanskog tržišta.

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije i Turističke zajednice grada Dubrovnika u svibnju ove godine u Dubrovniku je boravila i ekipa japanskog časopisa za vjenčanja "25 ans wedding magazine", čija je reportaža o Dubrovniku na šesnaest stranica objavljena u srpnju. Radi se o luksuznom časopisu, najstarijem u Japanu, koji postoji od 1986. godine, a tiska se u 70 000 primjeraka.
 
Brojni mladenci koji svake godine u Dubrovniku kažu sudbonosno "da" najbolja su potvrda afirmaciji grada pod Srđem kao omiljenoj destinaciji za vjenčanja, pišu iz TZ-a. Mladenci u Dubrovniku imaju priliku otkriti čaroban ambijent, vrhunsku ponudu, romantiku na svakom koraku i ostvariti vjenčanje svojih snova. Najviše vjenčanih inozemnih parova je iz Velike Britanije, Irske, SAD-a, Slovenije, Norveške, BIH, te su česti i brakovi hrvatskih državljana koji se odlučuju za vjenčanja izvan mjesta u kojima žive, vrlo često u najužem krugu prijatelja i kumova, upravo u Dubrovniku. Budući da su japanski parovi skloni vjenčanjima u inozemstvu, iz TZ-a očekuju ih u Dubrovniku. 

Ove godine su u Japanu uz brojne novinske članke, objavljena i dva turistička vodiča o Dubrovniku i Hrvatskoj, nakon boravka njihovih autora u Dubrovniku, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice – predstavništva u Tokiu, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije i Turističke zajednice grada Dubrovnika.
TZ grada Dubrovnika godišnje ugosti desetke TV ekipa i novinara iz Japana.

Trenutno u Dubrovniku boravi japanska ekipa TV Asahi, koja snima emisiju "Going on the roads of the world" o znamenitostima, ljepotama i običajima Dubrovnika i okolice.

 

Pročitajte još

Plenković: ‘Sutra ujutro krećemo s formiranjem većine’

Dulist

BRANKO BAČIĆ PROGLASIO POBJEDU Velika izlaznost nam je dala snažan legitimitet

Dulist

BOŽO LASIĆ: Konavle su i dalje plave!

Dulist