Aktualno

Dubrovnik obara rekorde posjećenosti

Dubrovnik obara rekorde posjećenosti

U dubrovačku luku jutros je uplovilo čak sedam luksuznih kruzera sa više od devet tisuća putnika.

Ponovno obaramo sve rekorde posjećenosti. Od siječnja do konca srpnja zabilježeno je 14 posto više noćenja i 10 posto više dolazaka u Dubrovnik, kaže Jelka Tepšić iz Turističke zajednice grada.

– Trenutno u Dubrovniku boravi oko 20 tisuća gostiju što je 4 posto više nego u isto vrijeme prošle godine. Prvi na listi dolazaka su gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva, potom Francuza, a trenutno su na trećem mjestu Talijani koji su od početka godine imali pad od 10 posto, ali se trenutno i taj rezultat poboljšao – izjavila  je Tepšić za index.hr.
 
Čak 10 posto više gostiju nego lani boravi u hotelima, dok je privatni smještaj popunjen 35 posto više. S njome se složio gradonačelnik Andro Vlahušić.

– Imali smo u lipnju, srpnju i kolovozu 100 postotnu popunjenost s daleko najboljim cijenama ne samo u Hrvatskoj, nego su to vrhunske cijene i na Mediteranu. Mi imamo europske cijene uz izvanrednu popunjenost i izrazito visoko zadovoljstvo gostiju – ističe Vlahušić.

Jučer je zabilježeno 180 tisuća noćenja više u odnosu na isto razdoblje lani, a prosječna potrošnja u Dubrovniku po noćenju je između 150 i 200 eura.

Pročitajte još

VODOVOD STANOVNICIMA MOKOŠICE Podnesite zahtjeve za priključenje na mrežu odvodnje

Dulist

[FOTO] KOD ONOFRIJEVE FONTANE Pronađeni ostatci velike gradske gustijerne

Dulist

Nila Miličić Vukosavić dobitnica nagrade HRT-a za životno djelo

Dulist