Natrag
21.3.2019 17:04

facebook

twitter

google

rss

dulist

DUBROVNIK NIJE IZUZETAK Učenici profesore vrijeđaju, pljuju, tuku, psuju…

14.12.2018 @ 19:48 Leona Rašica Aktualno
2;2

Podijelite:

Vrijeđanje, fizičko i psihičko zlostavljanje, agresivno ponašanje učenika, ali i roditelja samo su neka od traumatičnih iskustava dubrovačkih profesora koja su anonimno za DuList podijelili u jeku aktualnog slučaja s čakovečkim profesorom Franjom Dragičevićem.

Mnogi od njih daju mu podršku nakon što je fizički nasrnuo na dvojicu učenika jer je njihovo pljuvanje i gađanje kredom bila ‘kap koja je prelila čašu’. Iako vlada generalan dojam kako u Dubrovniku takvih situacija nema, ipak, situacija je daleko od toga. Profesori su posvjedočili nizu slučajeva kojima ne mogu stati na kraj.

— Ima li toga u nas? Ima. Itekako. U mojoj školi postoje zabrinjavajući slučajevi učenika. Cijela škola radi ‘kao urica’ da se nešto riješi, ali je problem kada situacija treba izaći van. Tada sve pada u vodu jer sustav nije uigran. Primjerice, imamo učenika koji sustavno maltretira drugu djecu, čak je i verbalno agresivan ili manipulira i s učiteljima i ta se situacija iz godine u godinu, od njegovog drugog osnovne, spominje na učiteljskim vijećima (…) – istaknula je jedna dubrovačka profesorica.

Više pročitajte u tiskanom izdanju novog broja DuLista.

Komentari

O autoru: Leona Rašica


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana