Grad

DUBROVNIK NEKAD Nakon 30 tisuća fotografija virtualna riznica grada završava s radom

DUBROVNIK NEKAD Nakon 30 tisuća fotografija virtualna riznica grada završava s radom

Poštovani članovi grupe Dubrovnik nekad. Naša grupa je završila sa svojim radom nakon 30 000 postavljenih fotografija – kartolina – napisao je u ovoj vrijednoj i povijesti grada posvećenoj Facebook grupi jedan od administratora gospar Ivo Batričević.

Vrijedi podsjetiti kako su u ovom neobičnom virtualnom svijetu dubrovačkog arhiva, mnogi, makar jednom objavom, dali značajan doprinos prisjećanju na izglede, običaje, nošnje, zabavu, kulturu – jednostavno – Dubrovnik nekad. Vrijedna Facebook grupa osnovana je 2012. godine, a administratori su Ivo Batričević i Ljubo Milinković. Aktivno su u grupi sudjelovali brojni njeni članovi fotografijama, sjećanjima, podacima i toplim riječima.

Kako je naknado objasnio uvodne riječi gospar Ivo, grupa je opravdala svoje postojanje.
-Proveli smo ugodnih 6 godina i 8 mjeseci uz učenje povijesti, sjećanja fotografija koje su pobudile nostalgiju iz naše mladosti te smo imali preko 30 druženja koje su bile povezane s temom naše grupe, ali i zajedničkim druženjima uz dobru hranu, piće, pjesmu i ples. Postavke grupe će biti namještene da samo administratori mogu postavljati nove objave te ćemo ja i Ljubo povremeno postavit koji unikat, a druženja će se nastaviti u manjim grupama s tim da ćemo četvrto tradicionalno druženje u konobi Linđo održat u kolovozu 2019-te godine – objasnio je završetak rada grupe Batričević dodavši kako će grupa i dalje ostati dostupna svim članovima za komentare i lajkove.

-Bilo nam je drago družiti se s Vama i zahvaljujem svim članovima koji su svojoj aktivnosti doprinjeli radu grupe – zaključio je Batričević.

Naslovna fotografija: Dubrovnik nekad

DUBROVNIK NEKAD Nakon 30 tisuća fotografija virtualna riznica grada završava s radom

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist