Natrag
16.7.2018 18:25

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘DUBROVNIK MUSIC WAVE’ Festival za sve glazbene ukuse na Lokrumu

24.9.2017 @ 15:28 Dulist dulist IN

Podijelite:

Otok Lokrum bit će 13. i 14. listopada 2017. domaćin međunarodne glazbene produkcije ‘Dubrovnik Music Wave Festival’, prvog glazbenog festivala u Hrvatskoj s različitim žanrovima glazbe; pop, rock, jazz, blues, elektronski, alternativni, svjetska glazba, elektropop, indie, house, itd. pod istim krovom.

Glazba je moćno sredstvo povezivanja ljudi. Ona premošćuje lingvističke i kulturne podjele te služi kao medij izražavanja identiteta. Na taj način, glazbeni ekosustav kolektivno stvara bogate društvene, kulturne i ekonomske prednosti.

Odlične vibracije Glazbenog festivala potaknut će publiku na stvaranje maštovitog sadržaja, ali i kreiranje okoliša sreće što predstavlja savršeno iskustvo za grad. Živa glazba nikad nije bila popularna kao danas. Ona poziva istomišljenike na okupljanje, a njena snaga leži u stalnoj povezanosti s dušom. Bilo da se družite s prijateljima u koncertnoj dvorani, festivalskoj poljani ili kafiću, osjećati ćete se kao da ste jedno s ostatkom publike.

Cilj je da se ovaj festival u godinama koje dolaze uspostavi na više različitih lokacija u Dubrovniku, a njegovo prvo izdanje na Lokrumu, bit će iskorišteno za predstavljanje koncepta festivala lokalnoj i međunarodnoj javnosti.

Tijekom dvodnevnog razdoblja poznati i međunarodno priznati glazbenici iz SAD-a, Velike Britanije i Zapadne Europe, Kim Cameron&SideFX, Warp Brothers, Mila Falls, Tanya Fenmore, Judy Cehmm, Game Chasers, Lilly Palmer, Gemma Louise Doyle i mnogi drugi, ce zabavljati međunarodne i hrvatske sljedbenike festivala i lokalnu dubrovačku publiku.

Osim toga, Dubrovnik Music Wave Festival predstavit će neke od mladih, nezavisnih izvođača iz različitih dijelova svijeta koji ce imati priliku pokazati svoje talent, budući da je jedan od ciljeva ovog festivala poslužiti kao platforma za traženje talenata i pomaganje mladim talentiranim umjetnicima da se afirmiraju na međunarodnoj glazbenoj sceni.

Hrvatska se pojavljuje kao jedna od najnovijih destinacija na međunarodnoj sceni glazbenih festivala s neiskorištenim potencijalom. Dosadašnja ponuda na ovom području do sada je bila dominantno orjentirana prema elektronskim glazbenim festivalima, stoga postoji jaz i potreba za festivalom koji sadrži različite žanrove glazbe koji otvaraju i privlače širi spektar kako međunarodne tako i domace publike.

Specificnost ovog festivala je da Dubrovnik Music Wave Festival nema starosnih ograničenja te je otvoren za obitelji s djecom.

Dubrovnik Music Wave Festival je u organizaciji GLAM Media UK, međunarodni glazbeni umjetnički menadžment, marketing, PR i promocijska tvrtka s naglaskom na glazbenu industriju, sa brojnim savjetodavnim partnerima te u suradnji s Rezervatom Lokrum, uz potporu i suradnju sa lokalnim partnerima, Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, Croatia Airlines, Gulliver Travel, Valamar Hotel Group, Rixos Libertas Hotel i Hotel More.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana