Aktualno

Dubrovnik moli za novog Papu

Dubrovnik moli za novog Papu

S obzirom da konklave za izbor novog Pape počinju sutra u 16 sati i 30 minuta i molitvena mreža potpore kardinalima izbornicima koja se moli u Dubrovačkoj biskupiji počinje u isto vrijeme.

Molit će se neprestano, 24 sata dnevno, od ulaska u konklave do izbora novog Pape, odnosno pojavljivanja bijelog dima iz dimnjaka na Sikstinskoj kapeli. 

Svi vjernici koji se žele uključiti u ovu molitvenu mrežu u biskupiji mogu se organizirati u svojim zajednicama, vijećima, molitvenim skupinama i sl., i napraviti raspored molitve za određeni dan. Svatko na sebe preuzima obvezu molitve tijekom pola sata, a može i više, danju ili noću kako mu više odgovara. Oni koji nemaju neku baznu zajednicu mogu se prijaviti na mail: mediji@dubrovacka-biskupija.hr ili na telefon 324-903 svakog radnog dana od 9 do 13 sati. Tu će dobiti detaljnije informacije i prigodnu molitvu koju bi svatko, u svojih pola sata molitve, trebao moliti.

– Ovim molitvenim umrežavanjem vjernika u Dubrovačkoj biskupiji želimo osvjestiti zajedništvo vjernika koje postoji u Katoličkoj Crkvi, povezati se u molitvi s cijelom Crkvom na istu nakanu i tako zajedno zamoliti Gospodina da nam da Papu koji je po njegovoj volji. Na to nas još više potiče činjenica da je jedan papa, bl. Ivan Pavao II., posjetio Dubrovnik i kasnije postao njegovim počasnim građaninom – ističe se na internetskim stranicama Dubrovačke biskupije.

Slična molitva u Dubrovniku je bila organizirana i 2005. godine kada je za Papu izabran sadašnji papa u miru Benedikt XVI.
– Sve molitvene inicijative koje postoje po župama tijekom vremena konklava, a organizirane su možda na drugačiji način, rado ćemo priključiti ovoj zajedničkoj molitvi- zaključuje se.
 
Također, Dominikanski samostan i župa sv. Križa u Gružu želi se na poseban način uključiti u duhovnu potporu kardinalima pri izboru rimskog prvosvećenika 24-satnim euharistijskim klanjanjem od 18 sati uoči prvog dana konklava 11. ožujka  do 18 sati 12. ožujka prvog dana konklava.
– Pozivamo sve vjernike koji su voljni priključiti se ovoj molitvenoj akciji da nam se prijavljuju i preuzmu određenu uru molitve pred izloženim Svetootajstvom. Prijaviti se možete na samostanski telefon 418-118, elektronskom poštom: zupni.ured.sv.kriz@du.t-com.hr ili u sakristiji nakon misa. Potrebno je da za svaku uru klanjanja budu prijavljene barem dvije osobe – ističe se.
 

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist