Aktualno

Dubrovnik – kongresno odredište

Rangiranje Dubrovnika na prestižnoj ljestvici ICCA-e objavljenoj protekli tjedan na kojoj je  Dubrovnik zabilježio skok za 52 mjesta i ušao među stotinu svjetskih kongresnih destinacija,

dodatno će ga afirmirati kao vrhunsko kongresno odredište, a čemu doprinosi i pojačan interes organizatora skupova i kongresa za upoznavanje s destinacijom, javljaju iz Turističke zajednice Grada Dubrovnika.

Proteklih dana u Dubrovniku je boravila skupina od šesnaest američkih agenata, specijalista za kongrese, u organizaciji Hrvatskog kongresnog i insentiv ureda i Kongresnog i insentiv  ureda Dubrovnik, koji su se nakon Zagreba upoznali s kongresnom ponudom našeg grada.  Američki agenti sudionici su u programu „Hosted Buyers“ posredstvom najvećeg svjetskog kongresnog sajma IMEX Frankfurt i kompanije „I&MI media“ iz SAD-a.

Po dolasku u Dubrovnik obišli su atraktivni kompleks mlinica Đivanović  na rijeci Ljutoj u Konavlima, te se upoznali s tradicionalnim načinom proivodnje svile.

Hotel domaćin za vrijeme ovog boravka gostima je bio hotel Radisson Blu u Orašcu, a agencija domaćin Gulliver Travel. Gosti iz SAD- a obišli su neke od hotela s kongresnim sadržajima – Valamar Lacroma  na Babinom kuku, Dubrovnik Palace, Hilton Imperial, te hotel Croatia u Cavtatu.

Posebno oduševljenje američki agenti izrazili su nakon obilaska stare gradske jezgre, jer je među grupom bio najveći dio onih koji su u Dubrovniku boravili po prvi put.

Nakon posjete Dubrovniku američki agenti otputovali su jedan od najprestižnijih sajmova svjetske kongresne ponude IMEX, u Frankfurt na kojem se i ove godine predstavlja i Kongresni  ured Dubrovnik. 

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista

Dulist

Obilježavamo Dan državnosti Republike Hrvatske

Dulist

NAKON NEGODOVANJA GRAĐANA Villa Dubrovnik se više ne hvali privatnom plažom

Dulist