Natrag
21.2.2019 04:56

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovnik – kongresno odredište

22.5.2012 @ 14:13 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Rangiranje Dubrovnika na prestižnoj ljestvici ICCA-e objavljenoj protekli tjedan na kojoj je  Dubrovnik zabilježio skok za 52 mjesta i ušao među stotinu svjetskih kongresnih destinacija,

dodatno će ga afirmirati kao vrhunsko kongresno odredište, a čemu doprinosi i pojačan interes organizatora skupova i kongresa za upoznavanje s destinacijom, javljaju iz Turističke zajednice Grada Dubrovnika.

Proteklih dana u Dubrovniku je boravila skupina od šesnaest američkih agenata, specijalista za kongrese, u organizaciji Hrvatskog kongresnog i insentiv ureda i Kongresnog i insentiv  ureda Dubrovnik, koji su se nakon Zagreba upoznali s kongresnom ponudom našeg grada.  Američki agenti sudionici su u programu „Hosted Buyers“ posredstvom najvećeg svjetskog kongresnog sajma IMEX Frankfurt i kompanije „I&MI media“ iz SAD-a.

Po dolasku u Dubrovnik obišli su atraktivni kompleks mlinica Đivanović  na rijeci Ljutoj u Konavlima, te se upoznali s tradicionalnim načinom proivodnje svile.

Hotel domaćin za vrijeme ovog boravka gostima je bio hotel Radisson Blu u Orašcu, a agencija domaćin Gulliver Travel. Gosti iz SAD- a obišli su neke od hotela s kongresnim sadržajima – Valamar Lacroma  na Babinom kuku, Dubrovnik Palace, Hilton Imperial, te hotel Croatia u Cavtatu.

Posebno oduševljenje američki agenti izrazili su nakon obilaska stare gradske jezgre, jer je među grupom bio najveći dio onih koji su u Dubrovniku boravili po prvi put.

Nakon posjete Dubrovniku američki agenti otputovali su jedan od najprestižnijih sajmova svjetske kongresne ponude IMEX, u Frankfurt na kojem se i ove godine predstavlja i Kongresni  ured Dubrovnik. 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana