Aktualno

Dubrovnik – kongresno odredište

Dubrovnik - kongresno odredište

Rangiranje Dubrovnika na prestižnoj ljestvici ICCA-e objavljenoj protekli tjedan na kojoj je  Dubrovnik zabilježio skok za 52 mjesta i ušao među stotinu svjetskih kongresnih destinacija,

dodatno će ga afirmirati kao vrhunsko kongresno odredište, a čemu doprinosi i pojačan interes organizatora skupova i kongresa za upoznavanje s destinacijom, javljaju iz Turističke zajednice Grada Dubrovnika.

Proteklih dana u Dubrovniku je boravila skupina od šesnaest američkih agenata, specijalista za kongrese, u organizaciji Hrvatskog kongresnog i insentiv ureda i Kongresnog i insentiv  ureda Dubrovnik, koji su se nakon Zagreba upoznali s kongresnom ponudom našeg grada.  Američki agenti sudionici su u programu „Hosted Buyers“ posredstvom najvećeg svjetskog kongresnog sajma IMEX Frankfurt i kompanije „I&MI media“ iz SAD-a.

Po dolasku u Dubrovnik obišli su atraktivni kompleks mlinica Đivanović  na rijeci Ljutoj u Konavlima, te se upoznali s tradicionalnim načinom proivodnje svile.

Hotel domaćin za vrijeme ovog boravka gostima je bio hotel Radisson Blu u Orašcu, a agencija domaćin Gulliver Travel. Gosti iz SAD- a obišli su neke od hotela s kongresnim sadržajima – Valamar Lacroma  na Babinom kuku, Dubrovnik Palace, Hilton Imperial, te hotel Croatia u Cavtatu.

Posebno oduševljenje američki agenti izrazili su nakon obilaska stare gradske jezgre, jer je među grupom bio najveći dio onih koji su u Dubrovniku boravili po prvi put.

Nakon posjete Dubrovniku američki agenti otputovali su jedan od najprestižnijih sajmova svjetske kongresne ponude IMEX, u Frankfurt na kojem se i ove godine predstavlja i Kongresni  ured Dubrovnik. 

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist