Hrvatska

DUBROVNIK KLJUČAN SUDIONIK Hrvatski turistički forum i Dani hrvatskoga turizma

DUBROVNIK KLJUČAN SUDIONIK Hrvatski turistički forum i Dani hrvatskoga turizma

Predstavnici hrvatskoga turističkog sektora okupit će se tijekom 24. i 25. listopada na Danima hrvatskoga turizma u Hvaru, koji se održavaju u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice.

Drugoga dana manifestacije, u sklopu 18. Hrvatskoga turističkog foruma u organizaciji Hrvatske gospodarske komore održat će se rasprava na temu „Ljudski potencijali – izazovi hrvatskoga turizma“, o rješavanju pitanja radne snage u turizmu, razvoju ljudskih potencijala i dualnom modelu strukovnoga obrazovanja koji zagovara HGK kao rješenje usklađivanja obrazovnoga sustava i tržišta rada.

„Uvozne kvote samo su privremeno rješenje. Za dugoročni razvoj turizma moramo osigurati kvalificiranu radnu snagu koja je ključ njegova uspjeha i konkurentnosti,“ rekao je potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević povodom foruma.

Ova tradicionalna manifestacija turističkoga sektora svake godine okupi preko tisuću sudionika, a ove godine sudionike očekuju brojna zanimljiva predavanja, radionice, skupovi i dodatni sadržaji o odnosu filmske industrije i turizma, razvoju nacionalnoga brenda, hrvatskoj gastronomiji, turističkim blogerima, itd.

Održat će se i tradicionalni okrugli stol predstavnika Vlade s turističkim djelatnicima, a dodijelit će se i nagrade Hrvatske turističke zajednice i nagrade Hrvatske gospodarske komore Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku. Dani hrvatskog turizma ove se godine održavaju uz potporu domaćina Grada Hvara i Turističke zajednice Grada Hvara koji ove godine obilježavaju 150 godina organiziranoga turizma.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist