DuList IN

Dubrovnik je u 2018. godini posjetilo 140 tisuća Amerikanaca

Dubrovnik je u 2018. godini posjetilo 140 tisuća Amerikanaca

Turistička zajednica grada Dubrovnika već tradicionalno u suradnji s TZ Dubrovačko-neretvanske županije nastupa na štandu Hrvatske turističke zajednice na sajmu New York Times Travel Show, koji se od 25. do 27. siječnja 2019. održao u New Yorku.

Na sajmu su direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Romana Vlašić I Luka Benko iz Turističke zajednice grada Zagreba održali zajedničku prezentaciju Dubrovnika I Zagreba. Direktorica TZ grada Dubrovnika posebno je promovirala direktni let Philadelphia – Dubrovnik zrakoplovne kompanije American Airlines koji kreće ove godine. Tom prilikom je izabrana i sretna dobitnica (Maisha Goss-Johns) nagradnog izvlačenja boravka u Zagrebu i Dubrovniku, sponzora Croatia Airlines, Amadria Park Hotel Capital I Rixos Libertas, prenose iz TZ-a.

Američko tržište je izuzetno važno za Dubrovnik. Amerikanci su na drugom mjestu top ljestvice zemalja odakle dolazi najviše turista u Dubrovnik.

Dubrovnik je u 2018. godini posjetilo 137783 američkih gostiju, odnosno 24 % više nego 2017. godine, a ostvarili su 383801 noćenja, što je 20 % više nego prethodne godine.

Dubrovnik je u 2018. godini proglašen najboljom kulturnom destinacijom za 2019. Godinu, od strane brojnih čitatelja i korisnika popularne američke turističke platforme AFAR. Riječ je o priznanju kojeg AFAR dodjeljuje u sklopu kategorije turističkih destinacija, a upravo je Dubrovnik u izboru preko 100.000 glasača ostvario najviše glasova brojnih američkih ljubitelja putovanja.

Pročitajte još

KREATIVNI PRAZNICI U LUŽI Radionica crtanja likova iz crtića na najmlađe!

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist

[FOTO] OVO JE BAŠ SUPER Pogledajte kako izgledaju konavoski i župski ‘Čovječe ne ljuti se’

Dulist