Politika

Dubrovnik je ravnopravan najboljima u Europi

Dubrovnik je ravnopravan najboljima u Europi

Na predizbrnom skupu zajedničke liste SDP-a, HNS-a i HSU-a u Dubrovniku uoči izbora za Europski parlament 14. travnja premijer Zoran Milanović rekao je kako se ne može uspjeti bez sistematičnog rada.

– Naš cilj je biti imućan i bogat,ali na svome te da se nitko ne osjeća kao gost i da nikome ne padne na pamet uopće kazati takve stvari jer će biti prezren – naglasio je Milanović koji se tom prigodom osvrnuo i na gradnju Pelješkog mosta.

– Bio sam protiv, ali sada sam za Pelješki most. No, o njemu ćemo govoriti kada budemo sigurni da možemo osigurati sredstva za njegovu izgradnju – dodao je.
 
Predsjednica HNS-a Vesna Pusić istaknula je kako je  Dubrovnik svojom snagom i samosvijesti ravnopravan najboljima u Europi. Dodala je uz ostalo kako će sredinom 2013. iz pristupnih fondova EU naša zemlja imati na raspolaganju oko 650 milijuna eura, tako da postoji mogućnost da se Pelješki most izgradi tim sredstvima.
 
Okupljenima se obratio i predsjednik HSU-a Silvano Hrelja.
 
A Tonino Picula, Biljana Borzan, Marino Baldini, Sandra Petrović i Dubrovčanin Oleg Valjalo su kandidati SDP-a, HNS-a i HSU-a na izborima za Europski parlament.

Također.SDP, HNS I HSS jutros su također u hotelu Hilton Imperijal potpisali koalicijski sporazum za zajednički izlazak na lokalne izbore u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Sporazum su potpisali predsjednici stranačkih županijskih organizacija, Davor Penić (SDP), Andro Vlahušić ( HNS) i Stipe Gabrić Jambo ( HSS).

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist