Natrag
19.4.2019 20:52

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovnik izbor New York Timesa za 2012.

7.1.2012 @ 20:07 Baldo Marunčić Zanimljivosti

Podijelite:

Ugledni dnevni list The New York Times uvrstio je Dubrovnik na 36. mjesto na ekskluzivnoj listi 45 gradova i država koje valja posjetiti u 2012. godini.

– Često nazivan biserom Jadrana, ovaj primorski grad bogat je kamenim ulicama, renesansnim fontanama i pješčanim plažama – kaže se u obrazloženju te posebno ističe proširenje zračne luke Čilipi i uvođenje žičare, što poboljšava pristup gradu i drukčiji pogled na Dubrovnik.

U obrazloženju se također spominju nedavna ulaganja u hotelsku infrastrukturu, ali i obogaćena gastronomska ponuda u staroj gradskoj jezgri.

Inače, na listi prvo mjesto zauzima Panama, drugi je Helsinki, dok je treći Myanmar, a zanimljivo je primjetiti kako na listi dvadeseto mjesto najpoželjnijih odredišta u 2012. godini zauzima – svemir.

Cijelu listu možete pogledati ovdje.

 

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana