DuList IN

Dubrovnik i Hrvatska prvi put predstavljeni kao filmske destinacije

Dubrovnik i Hrvatska prvi put predstavljeni kao filmske destinacije

Danas su se uspješnom prezentacijom za pedesetak novinara Dubrovnik i Hrvatska prvi put predstavili kao filmske destinacije, kroz poseban oblik turističke ponude.

Dubrovnik kao Kraljev grudobran, koji serija „Igra prijestolja“ koristi kao dodatni aspekt promocije, predstavljen je kao jedna od 19 najpoznatijih svjetskih filmskih lokacija koje svakako treba posjetiti -prema portalu „BuzzFeed“, a naglašeno je i kako je Lonely Planet prije nekoliko dana objavio opise Dubrovnika i Splita kao lokacija snimanja planetarno popularnog serijala „Game of Thrones“.

O mogućnostima snimanja u Hrvatskoj govorila je direktorica Predstavništva HTZ u Madridu Sanja Jelić, dok je Jasenka Mandžuka predstavila Zagreb i filmske projekte povezane uz glavni hrvatski grad. Jelka Tepšić iz TZ grada Dubrovnika predstavila je lokacije snimanja u Dubrovniku, a prikazan je i kratki video kojeg je objavio HBO Adria s impresijama glavnih glumaca i članova produkcijskog tima HBO o snimanju i boravku u Hrvatskoj.

Prezentacija i press-konferencija organizirana je uz početak turističkom sajma SITC u Barceloni koji traje do 6. travnja. Predstavljaju se četiri dalmatinske županije i gradovi Dubrovnik, Split, Šibenik, Zadar, te Ličko- senjska županija i Grad Zagreb, a sutra 5. travnja očekuju se brojni posjetitelji jer će se u suradnji sa službenim distributerom serijala u Španjolskoj TV kućom „Canal+“ postaviti željezno prijestolje na kojemu će se ljubitelji serijala moći fotografirati. Distribuirat će se i poseban promotivni materijal – mapu lokacija snimanja „Igre prijestolja“.

Putem socijalnih mreža i web-stranice distributera „Canal+“ , te web i socijalne mreže „VisitaCroacia.es“ kroz proteklih mjesec dana pozivali su se fanovi da se pridruže fotografiranju na sajmu. Nastavak promotivnih aktivnosti na temu „Igre prijestolja“ planira se u svibnju kad će biti organizirana i nagradna igra. Dobitnik će biti nagrađen avio kartama za Dubrovnik, sponzoriranima od avio – kompanije „Vueling“ koja ima izravne letove iz Dubrovnika prema Barceloni do 23.listopada, te besplatnim boravkom u jednom od dubrovačkih hotela.

Sve navedene aktivnosti predstavljaju poticaj španjolskim turistima, posebice ogromnoj populaciji ljubitelja serijala „Igre prijestolja“ za posjetu našoj zemlji.

Emitiranje četvrte sezone Game of Thrones (Juego de Tronos) započinje u Španjolskoj u ponedjeljak 7. travnja, kad će u Madridu na svečanosti uz emitiranje prve epizode kroz mape i banere biti promovirani Dubrovnik i Split.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist