Natrag
19.3.2019 09:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

DUBROVNIK FORUM U iduća dva dana smo ‘pod opsadom’ visokih dužnosnika, stiže i Plenković

30.8.2018 @ 18:13 Dulist Aktualno

Podijelite:

Dubrovnik će u petak i subotu, 31. kolovoza i 1. rujna biti ‘pod opsadom’ visokih domaćih i stranih dužnosnika.

U našem se gradu, naime, održava tradicionalna godišnja vanjskopolitička konferencija Dubrovnik Forum, čiji je domaćim premijer Andrej Plenković. Stižu i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, potpredsjednica Vlade ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i brojni drugi.

Iako Forum počinje tek u petak navečer i to gala večerom, premijer Plenković u grad stiže već u jutarnjim satima. Tako će obići radove na projektu ‘Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika’ (kompleks Lazareti), susresti se s gradonačelnikom Matom Frankovićem i županom Nikolom Dobroslavićem te gradonačelnicima i načelnicima Dubrovačko-neretvanske županije, a bit će nazočan i na potpisivanju ugovora za nabavu Libertasovih novih autobusa, koji će potpisati državna tajnica u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Nikolina Brnjac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric i direktor Libertasa Vojvodić.

Inače, Dubrovnik Forum ove se godine održava pod nazivom ‘Jačanje otpornosti – Mediteran, Europa i Zapadni Balkan’. Forum će se usredotočiti na izazove uzrokovane migracijama, terorizmom, klimatskim promjenama i nizom asimetričnih prijetnji s kojima se suočava Europa i šire područje Sredozemlja na političkoj, sigurnosnoj, gospodarskoj, društvenoj i kulturnoj razini.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana