DuList IN

Dubrovnik FestiWine po vinogorjima županije

Dubrovnik FestiWine po vinogorjima županije

Započela je promotivna kampanja prvog regionalnog vinskog festivala Dubrovnik Festiwine, koji će se održati od 24. do 26. travnja 2014. u atriju restorana Klarisa.

Središnjem događanju festivala – vinskoj izložbi – prethodit će tematska predavanja, znanstveno stručni skup, kulturna događanja i promocije regionalnih vina u dubrovačkim ugostiteljskim objektima u festivalskom vinskom tjednu.

Prva prezentacija bila je namijenjena svim strukturama lokalne vlasti – predstavnicima  Grada i Županije, djelatnicima turističkih zajednica grada i županije, te obrtničkim i gospodarskim komorama.

Prisutnima se na samom početku prezentacije obratila Melanija Milić, direktorica županijske razvojne agencije DUNEA, koja je uz Dubrovačko-neretvansku županiju nositelj prekograničnog projekta inetarktivnog razvitka vinarstva i turizma, a u čije ime se obratio dožupan Davorko Obuljen. Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić pozdravio je sve nazočne te još jednom izrazio punu potporu projektu – prostorno i financijski.
 
Središnji dio prezentacije te predstavljanje koncepta i sadržaja samog festivala održao je Vido Bogdanović ispred agencije Dubrovnik PartneR koja je na raspisanom javnom natječaju odabrana za vanjskog stručnjaka za organizaciju, promociju i marketing prvog regionalnog vinskog festivala.

Koncept i sadržaj festivala Dubrovnik Festiwine konavoskim vinarima i vinogradarima predstavljen je u kući Matice Hrvatske na Grudi.  
Prezentacija za vinare i vinogradare potrajala je gotovo dva sata, budući da su vinari aktivno sudjelovali u istoj, te iznijeli svoja razmišljanja i želje kako festival bolje prilagoditi njima te dobiti željene efekte promocije i komercijalizacije njihovih vina.

Na svakoj prezentaciji posluženo je vino iz određenog županijskog vinogorja, pa su tako Konavljani uživali u pošipu, a Pelješčani će danas kušati dubrovačku malvasiju bijelu. Ideja je da županijski vinari međusobno kušaju vina iz različitih vinogorja, te tako svjedoče bogatstvu izvrsnih vina proizvedenih u županiji.

Promotivna kampanja festivala Dubrovnik Festiwine nastavlja se na Pelješcu. Prezentacija pelješkim vinarima i vinogradarima održat će se u Zadružnom domu u Janjini. Sljedeći tjedan Dubrovnik Festiwine će biti predstavljen vinarima i vinogradarima Korčule i Neretve. 

Pročitajte još

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist