Natrag
17.2.2019 06:59

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovnik FestiWine po vinogorjima županije

6.12.2013 @ 0:06 Baldo Marunčić dulist IN
7;7

Podijelite:

Započela je promotivna kampanja prvog regionalnog vinskog festivala Dubrovnik Festiwine, koji će se održati od 24. do 26. travnja 2014. u atriju restorana Klarisa.

Središnjem događanju festivala – vinskoj izložbi – prethodit će tematska predavanja, znanstveno stručni skup, kulturna događanja i promocije regionalnih vina u dubrovačkim ugostiteljskim objektima u festivalskom vinskom tjednu.

Prva prezentacija bila je namijenjena svim strukturama lokalne vlasti – predstavnicima  Grada i Županije, djelatnicima turističkih zajednica grada i županije, te obrtničkim i gospodarskim komorama.

Prisutnima se na samom početku prezentacije obratila Melanija Milić, direktorica županijske razvojne agencije DUNEA, koja je uz Dubrovačko-neretvansku županiju nositelj prekograničnog projekta inetarktivnog razvitka vinarstva i turizma, a u čije ime se obratio dožupan Davorko Obuljen. Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić pozdravio je sve nazočne te još jednom izrazio punu potporu projektu – prostorno i financijski.
 
Središnji dio prezentacije te predstavljanje koncepta i sadržaja samog festivala održao je Vido Bogdanović ispred agencije Dubrovnik PartneR koja je na raspisanom javnom natječaju odabrana za vanjskog stručnjaka za organizaciju, promociju i marketing prvog regionalnog vinskog festivala.

Koncept i sadržaj festivala Dubrovnik Festiwine konavoskim vinarima i vinogradarima predstavljen je u kući Matice Hrvatske na Grudi.  
Prezentacija za vinare i vinogradare potrajala je gotovo dva sata, budući da su vinari aktivno sudjelovali u istoj, te iznijeli svoja razmišljanja i želje kako festival bolje prilagoditi njima te dobiti željene efekte promocije i komercijalizacije njihovih vina.

Na svakoj prezentaciji posluženo je vino iz određenog županijskog vinogorja, pa su tako Konavljani uživali u pošipu, a Pelješčani će danas kušati dubrovačku malvasiju bijelu. Ideja je da županijski vinari međusobno kušaju vina iz različitih vinogorja, te tako svjedoče bogatstvu izvrsnih vina proizvedenih u županiji.

Promotivna kampanja festivala Dubrovnik Festiwine nastavlja se na Pelješcu. Prezentacija pelješkim vinarima i vinogradarima održat će se u Zadružnom domu u Janjini. Sljedeći tjedan Dubrovnik Festiwine će biti predstavljen vinarima i vinogradarima Korčule i Neretve. 

Komentari





O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana