DuList IN

DUBROVNIK FESTIWINE Gala večera za mlade stipendiste u Ljubljani

DUBROVNIK FESTIWINE Gala večera za mlade stipendiste u Ljubljani

Već tradicionalno na svakom se Dubrovnik FestiWineu održava Gala večera s ciljem poticanja edukacije mladih talenata, promocije pobjedničkih vina DFW i promocije vrhunskih chefova. Time se ujedno obogaćuje i jača eno-gourmet ponuda grada Dubrovnika. Ukupan prihod Gala večere namijenjen je stipendiranju mladih talenata: kuhara i konobara iz Dubrovačko-neretvanske županije pod nazivom ‘Dubrovnik FestiWine Challenge’.

Ovogodišnji stipendisti Ivana Beran i Dario Baule upravo su u Ljubljani u restoranu Strelec sa chefom Igorom Jagodicem i oni će na 6. DFW Gala večeri asistirati chefovima.

Predstavnice Dubrovnik FestiWinea Tilda Bogdanović i Sibila Grčić u društvu predsjednice Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije Nikoline Farčić posjetile su DFW stipendiste u restoranu Strelec, porazgovarale s njima, kušale specijalitete restoran Strelec i prenose njihove dojmove, kao i izjavu njihovog mentora chefa Igora Jagodica, koji izražava zadovoljstvo suradnjom s DFW i sa stipenditima za koje ima samo riječi hvale!

– Vrlo mi je drago što sam bio gost ove godine na Dubrovnik FestiWinu jer je to zaista krasan događaj – odlična organizacija, krasan grad i krasni ljudi. Stipendiranje mladih ljudi u ugostiteljstvu je odlična stvar, jako važna u na gastronomskoj sceni – jer svi tražimo dobre ljude za rad, svake godine sve je veći problem naći dobre radnike. Nadam se da su Ivana i Dario naučili nešto kod nas, da će koristiti ovo iskustvo. Nama je vrlo drago što su kod nas – rekao je chef Igor Jagodić iz restorana Strelec u Ljubljani.

I naši stipendisti jako su zadovoljni boravkom u Ljubljani. – Odlazak u Ljubljanu u restoran Strelec novo je i predivno iskustvo. Restoran Strelec glasi za jedan od najboljih restorana u Ljubljani s najboljim šefom kuhinje. Mali je to restoran koji ima posebnu priču, a najljepšu priču ima hrana u restoranu. U ponudi su à la carte i degustacijski jelovnici te vinska karta bogatu lokalnim vinima. Hranu je osmislio i prezentirao šef Igor Jagodic. Sva hrana je pripremljena s lokalnim namirnicama, sva jela su tradicionalna slovenska, a u svakom se jelu osjeti nota francuske kuhinje. Velika hvala cijeloj ekipi restorana što su imali strpljenja i što su me pobliže upoznali sa svojom pričom. Ovih mjesec dana je bilo stvarno lijepo i zanimljivo, a najbolje od svega je što sam upoznala divne ljude i nadam se ponovnom susretu. Također hvala DFW što su me izabrali za stipedistu i omogućili mi ovo novo iskustvo – kazala je Ivana Beran.

– Moj dolazak u Ljubljanu je bio s ciljem učenja novih jela i serviranje istih, restoran Sterelec je idealna prilika za to i vrlo sam zahvalan na odabiru za ovu stipendiju. To mi je jedno od boljih iskustava što se tiče posla i društva, vrlo sam zadovoljan provođenjem vremena u kuhinji pod vodstvom chefa Igora. Njegova je pristup pun strpljenja jer način rada i serviranja je drukčiji nego kod nas . Zanimljivo je kuhanje tradicionalnih jela i prezentiranje istih, a iako ne govorimo isti jezik, nije bilo većih problema u razumijevanju. S povratkom u Dubrovnik ću se potruditi da moje stečeno znanje prenesem i u praksi na svom radnom mjestu. Hvala svima na ovoj iznimnoj prilici za učenje! – poručio je Dario Baule.

Pročitajte još

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist