Zanimljivosti

Dubrovnik FestiWiNe dogodine u travnju

Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA nositelj je prekograničnog projekta interaktivnog razvitka vinarstva i turizma pod nazivom ''Mreža vinskog turizma – WiNe'' (Wine Network Tourism). 

Središnji događaj usvojenog projekta jest regionalni vinski festival koji će se po prvi put pod nazivom Dubrovnik FestiWiNe održati u Dubrovniku 25. i 26. travnja 2014. Tim povodom je u palači Ranjina održana konferencija za medije na kojoj je najavljena ova manifestacija.
 
Namjera i želja nositelja projekta jest da posljednji travanjski vikend ili čak cijeli tjedan u narednim godinama bude prepoznat po festivalskom okupljanju u Dubrovniku uz regionalna vina i bogatu gastronomsku ponudu te da na taj način Dubrovnik ponovo postane vinski grad kao što je to bio u stoljećima svojih najvećih uspjeha i slave.

Stoga se festivalska događanja planiraju smjestili u Grad, a središnju festivalsku izložbu vina u atrij nekadašnjeg samostana sv. Klare, restoran Klarisa. Na središnjoj izložbi vina na kojoj će posjetitelji moći kušati najbolja vina iz regije očekujemo više od sto vinara izlagača. Izravan susret posjetitelja s vinarima i njihovim vinima najbolji je način stjecanja međusobnog povjerenja.
 
Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je adute Dubrovačko neretvanska županije kao regije najboljih vina; najboljih crnih vina Hrvatske – dingača i postupa te izvrsnih bijelih – pošipa i malvasije. Također, spomenuo je i Strategiju vinarstva i vinogradarstva županije koja se fokusira na brandiranje i prodaju vina, a između ostalog u svom programu predviđa i vinski festival. Župan je naglasio kako je ovo velik i zahtjevan projekt koji podržavaju vinari i Grad Dubrovnik.  
Melanija Milić, direktorica regionalne razvojne agencije DUNEA pobliže je predstavila projekt prekograničnog projekta interaktivnog razvitka vinarstva i turizma pod nazivom ''Mreža vinskog turizma – WiNe'' (Wine Network Tourism) čije je središnje događanje upravo regionalni festival vina Dubrovnik FestiWine. Istaknula je kako je projekt započeo u ožujku 2013. i traje 24 mjeseca, a sveukupna vrijednost projekta je 438.880,00 EUR od čega Dubrovnik dobiva 248.118,00 EUR-a. Projekt objedinjuje tematske vinske staze, vinski muzej, program vinske obuke i danas najavljeni vinski festival.
 
Na konferenciji su još nazočili i gradonačelnik Andro Vlahušić, koji je istaknuo kako će Grad Dubrovnik dati punu potporu festivalu i projektu – prostorno i financijski, te Vido Bogdanović ispred agencije Dubrovnik PartneR koja je na raspisanom javnom natječaju dobila poslove produkcije, marketinga i promocije prvog regionalnog vinskog festivala.

Pročitajte još

CRTICE IZ MALE BRAĆE Fra Nediljko i mirno jutro uz njegove golubove

Dulist

IZLAZI NA IZBORE Ava Karabatić pokušat će ‘osvojiti’ X. izbornu jedinicu

Dulist

MOTIV IZ KORČULE Nova poštanska marka povodom 1600. obljetnice smrti svetog Jeronima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija