Sport

DUBROVNIK DUB BOWL 2018. ‘Centar za mlade tenisače prepoznat u cijelom svijetu’

DUBROVNIK DUB BOWL 2018. 'Centar za mlade tenisače prepoznat u cijelom svijetu'

U dvije uzrasne kategorije, do 11 i 13 godina, okupit ćemo preko 160 djece iz 57 država svijeta. Ove godine imamo deset novih država sudionica turnira, među njima reprezentacije Argentine, Brazila, Kine i Alžira, što znači da dobra riječ o turniru daleko leti. Dolaze nam najbolji, budući Federeri i Nadali! – izjavio je Pasko Barović iz Tenis centra Dubrovnik u četvrtak ujutro u najavi petog zaredom turnira Dubrovnik Dub Bowl, koji će se od 1. do 7. srpnja održati na teniskim terenima Tenis centra Dubrovnik u Gospinom polju.

-Ovaj turnir drukčiji je od ostalih, jer uz tenis organiziramo puno druženja među vršnjacima. Svakog dana organizirat ćemo zabavne programe kako bismo povezali tenis s upoznavanjem drugih država, rasa, kultura i jezika. Prekrasno je vidjeti djecu koja se ne razumiju u govoru, ali ipak pronađu zajednički jezik. Kod njih nema nikakvih brana – objasnio je Barović.

-Zahvaljujemo našim partnerima iz Ville Dubrovnik, koji su prepoznali projekt. Ne samo teniski turnir, već i njegov humanitarni dio. Ugostili su dvoje hrvatskih tenisača koji su to zaslužili svojim radom, zalaganjem i vještinama, a ne bi inače imali financijsku mogućnost doći na turnir. Još desetak djece će uz njihovu pomoć biti smješteni na drugim lokacijama. Time potvrđujemo kako tenis nije sport samo za odabrane, već je dostupan svima – istaknuo je Barović.

-Kad smo krenuli s turnirom, gledali smo daleko unaprijed i nadali smo se ovom danas. Sigurni smo da će turnir biti još bolji, ako je to moguće. Dosegli smo vrhunac, prepoznati smo u 56 država svijeta, a znamo koliko su ti krugovi veliki i kako se šire. Priča o Dubrovniku, osjećaju, ljepoti i gostoprimstvu, širi se usmenom predajom, a ne reklamom – rekao je Barović.

-Naša pobjednica iz 2015. godine Alex Eala s Filipina prva je 13-gofišnjakinja koja je nastupila na juniorskom Roland Garrosu. Znači da naši pobjednici naš najbogatiji nagradni fond znaju pametno uložiti. Na našem turniru pobjednicu dobivaju pomoć teniskih brendova kako bi unaprijedili svoje znanje. Eala je to maksimalno iskoristila – izjavio je Barović.

-Prepoznali smo Dubrovnik Dud Bowl i pratimo ih veći niz godina. Sviđa nam se što je riječ o djeci i sportu, a posebno što ima humanitarni aspekt. Zato smo ove godine započeli s projektom potpore igračima, jer svako dijete bez obzira na financijski status ima pravo baviti se sportom – rekla je direktorica Ville Dubrovnik Mirna Lončar Stražičić.

-Tvrtka ‘Dogus’, kojoj pripada Villa Dubrovnik, izrazito je poznata po društveno odgovornim projektima. Jedan je košarkaški projekt ‘Stay in the game’, gdje smo u Vukovaru izgradili igralište. U Dubrovniku smo izabrali tenis. ‘Dogus’ znaći rođenje, a ovim smo projektom ušli u partnerstvo s Dubrovnik DUD Bowlom. Gledamo na to kao na dugoročniju priču koja će se širiti na međunarodnoj razini, ali na sponzoriranje djece slabijeg imovinskog statusa iz svih regija Hrvatske – izjavila je Lončar Stražičić.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist