Aktualno

Dubrovnik domaćin skupa međunarodne udruge poslovnih žena

Hotel Valamar Lacroma Dubrovnik

U Dubrovniku će se od 02. do 5. travnja u hotelu Valamar Lacroma održati svjetski skup međunarodne udruge poslovnih žena „FCEM“ pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. sc. Iva Josipovića.

Tokom trodnevnog skupa, čija je tema „Korištenje komparativnih prednosti u postizanju konkurentnosti“, iskustva će razmjenjivati više od 100 članica iz 30 zemalja svijeta. Domaćin i organizator ovog svjetskog skupa su FCEM i Hrvatska udruga poslovnih žena KRUG, koja uspješno posluje 20 godina te okuplja više od 200 članica – žena poduzetnica. Dobrodošlicu ženama poduzetnicama i potporu skupu su pružili Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija.

FCEM (Femmes Chefs d’Entrepises Mondiales), Svjetska organizacija žena poduzetnica, koja okuplja nacionalne udruge, nastala je prije 62 godine s ciljem poduzimanja konkretnih aktivnosti za ostvarivanje punog potencijala žena, kako bi ih se što je više moguće uključilo u gospodarske tokove, kako bi se njihovi talenti koristili, uklonile zapreke na putu njihovog potpunog uključivanja u gospodarstvo te povećao njihov doprinos gospodarskom razvoju.

Podaci – kako iz razvijenih gospodarstava, tako i onih u razvoju – pokazuju da pojačano sudjelovanje žena, kroz inovativna razmišljanja i cjelovitije korištenje tog važnog resursa, dovodi do bržeg i pravednijeg rasta prihoda, stvaranja većih poslovnih mogućnosti i povećanja konkurentnosti među tvrtkama i gospodarstvima. Štoviše, dokazano je da sve veća primanja žena znatno i pozitivno utječu na zdravlje i obrazovanje u kućanstvima,

Aktivno sudjelovanje žena u gospodarstvu na svim razinama, uključujući donošenje odluka i rukovodeće položaje u tvrtkama i upravi, također će dovesti do pozitivnih društvenih i ekoloških rezultata koji su ključni za rješavanje pitanja inkluzivnog i održivog razvoja.
U Europskoj uniji žene čine više od polovine stanovništva, a samo je jedna trećina zastupljena u poduzetništvu. Stoga je Europska unija svojim mjerama pažnju usmjerila ka ženama koje žele pokrenuti vlastiti posao te im pruža neophodnu potporu, posebno kada je riječ o prevladavanju čimbenika koji obeshrabruju žene od ulaska u poduzetničke vode.

Pročitajte još

BIG SEE Studio Proto-Arch dobio nagradu za igralište u Mandaljeni

Dulist

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist