Natrag
23.2.2019 14:46

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovnik domaćin FCEM-a 2014.

29.4.2013 @ 18:47 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Na 61. sjednici Svjetskog odbora Svjetskog udruženja žena poduzetnica (FCEM), održanoj u Marseilleu, grad Dubrovnik izabran je za domaćina skupa Svjetskog udruženja žena poduzetnica 2014. godine.

Na istoj sjednici donesena je i deklaracija o daljnjim aktivnostima FCEM prema međunarodnim tijelima, a donesene su i odluke za domaćinstva Steering Committee FCEM, koji će se u prosincu 2013. održati u argentinskoj prijestolnici Buenos Airesu, kao i domaćinstva Svjetskog kongresa 2014. u tajvanskom Taipeiu.

Izaslanice KRUG-a , Udruge poslovnih žena Hrvatske, predsjednica Terezina Orlić, potpredsjednica i predsjednica Ogranka Rijeka Sofija Šmitran te predsjednica Ogranka Dubrovnik Tilda Bogdanović, u procesu kandidature predstavile su Hrvatsku i Dubrovnik pred međunarodnim odborom FCEM-a  po svim propisanim standardima FCEM i zadobile povjerenje Odbora.

FCEM očekuje od KRUG-a da kao vodeća udruga poslovnih žena  na prostoru jugoistočne Europe, ojača ulogu koordinatora te animira udruge poslovnih žena susjednih zemalja Crne Gore, Albanije, Srbije, Makedonije te Bosne i Hercegovine.

World Committee u Marseillelu okupio je sudionice 40-tak zemalja članica sa svih kontinenata, sa ukupno oko 250 sudionica. Najbrojnije su bile iz zemlje domaćina Francuskinje, koje su u sklopu održavanja Svjetskog odbora FCEM-a, održale i nacionalno okupljanje članica FCE France.

Poduzetnice je primio gradonačelnik Marseille i župan provincije. Upriličena je posjeta uspješnim tvornicama: Eurocopter i STMicroelectronic, a također i organiziran pregled Izložbe u paviljonima luke Marseille – 'Marseille – kulturna prijestolnica Europe 2013'. Gala večera za sve sudionike World Committee-a priređena je u palači Gospodarske komore u Marseille uz izuzetno atraktivan kulturno-zabavni program.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana