Aktualno

Dubrovnik domaćin FCEM-a 2014.

Dubrovnik sa Srđa

Na 61. sjednici Svjetskog odbora Svjetskog udruženja žena poduzetnica (FCEM), održanoj u Marseilleu, grad Dubrovnik izabran je za domaćina skupa Svjetskog udruženja žena poduzetnica 2014. godine.

Na istoj sjednici donesena je i deklaracija o daljnjim aktivnostima FCEM prema međunarodnim tijelima, a donesene su i odluke za domaćinstva Steering Committee FCEM, koji će se u prosincu 2013. održati u argentinskoj prijestolnici Buenos Airesu, kao i domaćinstva Svjetskog kongresa 2014. u tajvanskom Taipeiu.

Izaslanice KRUG-a , Udruge poslovnih žena Hrvatske, predsjednica Terezina Orlić, potpredsjednica i predsjednica Ogranka Rijeka Sofija Šmitran te predsjednica Ogranka Dubrovnik Tilda Bogdanović, u procesu kandidature predstavile su Hrvatsku i Dubrovnik pred međunarodnim odborom FCEM-a  po svim propisanim standardima FCEM i zadobile povjerenje Odbora.

FCEM očekuje od KRUG-a da kao vodeća udruga poslovnih žena  na prostoru jugoistočne Europe, ojača ulogu koordinatora te animira udruge poslovnih žena susjednih zemalja Crne Gore, Albanije, Srbije, Makedonije te Bosne i Hercegovine.

World Committee u Marseillelu okupio je sudionice 40-tak zemalja članica sa svih kontinenata, sa ukupno oko 250 sudionica. Najbrojnije su bile iz zemlje domaćina Francuskinje, koje su u sklopu održavanja Svjetskog odbora FCEM-a, održale i nacionalno okupljanje članica FCE France.

Poduzetnice je primio gradonačelnik Marseille i župan provincije. Upriličena je posjeta uspješnim tvornicama: Eurocopter i STMicroelectronic, a također i organiziran pregled Izložbe u paviljonima luke Marseille – 'Marseille – kulturna prijestolnica Europe 2013'. Gala večera za sve sudionike World Committee-a priređena je u palači Gospodarske komore u Marseille uz izuzetno atraktivan kulturno-zabavni program.

Pročitajte još

DRAGO LICE IZ TEATRA Napustila nas je glumica Žuža Egrenyi

Dulist

Dubrovčani na prijemu kod predsjednice RH povodom Dana državnosti

Dulist.hr

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista

Dulist