Zanimljivosti

Dubrovnik dočekao Nikolu Horvata i hodače ‘dugoprugaše’!

Dubrovnik dočekao Nikolu Horvata i hodače 'dugoprugaše'!

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i glavni tajnik Dubrovačkog saveza športova Alen Bošković dočekali su danas u parku Gradac hrvatskog hodača na duge staze Nikolu Horvata i njegove suradnike na projektu “Croatian Long Distance Trail”.

Naime, „hiker“ Horvat na put dugačak preko 2000 kilometara krenuo je 30. travnja iz Iloka i nakon skoro 100 dana stigao i do Dubrovnika, dok mu je krajnji cilj poluotok Prevlaka, odnosno trvđava na rtu Oštro, ujedno najjužnija točka Republike Hrvatske.

Zamjenica Tepšić i tajnik Bošković poželjeli su im dobrodošlicu u Dubrovnik izrazivši zanimanje za ovaj hvalevrijedan podvig, koji, krije i značajan turistički potencijal jer „hikeri“ marljivo bilježe svaki pedalj svoga puta i na taj način dodatno promoviraju ljepote Hrvatske objavama na društvenim mrežama i blogovima.

Nikola Horvat je idejni začetnik ovog projekta kojemu je nadjenuo naziv Croatian Long Distance Trail (CLDT) i jedini koji je prepješačio ovu dionicu. Cilj mu je, otkrio je, ustrojiti dugoprugašu stazu duž cijele Hrvatske koja bi privlačila hodače, ali i trkače, iz cijelog svijeta, s obzirom da je ovakav vid rekreacije i putovanja danas iznimno popularan ne samo među mladim ljudima. Iz tog razloga, Horvat razvija aplikaciju te priprema priručnik s detaljnim informacijama o stazi, a sve u svrhu populariziranja ovog planinarsko-avanturističko pješačkog projekta.

Više informacija o CLDT potražite na web stranici Nikole Horvata.

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist