Aktualno

Dubrovnik dobiva besplatni internet?

Dubrovnik dobiva besplatni internet?

Uvažavajući trendove sve većeg broja modernih putnika koji kao ključni izvor informacija pri izboru i upoznavanju svojih destinacija koriste online komunikaciju, Ministarstvo turizma je objavilo javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa poticanja slobodnog pristupa internetu u turističkim destinacijama „HOTSPOT CROATIA“ u 2013. godini.

Program se uvodi sa ciljem dodatnog podizanja konkurentnosti hrvatskog turizma i proširenja turističke ponude, a sredstva koje Ministarstvo u tu svrhu u ovoj godini planira izdvojiti iznose ukupno 1,5 milijuna kuna.
 
Na Program se mogu javiti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje imaju namjeru u svojim gradovima i općinama na turistički frekventnim otvorenim površinama kao što su npr. glavni  trgovi, šetališta, javne plaže, otvoreni prostori luka, autobusnih kolodvora urediti mjesta besplatnog pristupa internetu (tzv. hotspot lokacije), koja u  radijusu do 500 metara imaju veći broj objekata ugostiteljske i dr. turističke ponude (smještajni objekti, restorani i barovi, muzeji, galerije i sl.).
 
Cilj Programa jest našim gostima, kroz olakšanu i povećanu dostupnost informacija, omogućiti da putem svojih pametnih telefona i tableta na licu mjesta saznaju sve što ih zanima o odabranoj destinaciji i o svim sadržajima i zbivanjima u kojima mogu uživati tijekom svog boravka. Njihova intenzivnija online komunikacija bi trebala pridonijeti pojačanoj promociji naše zemlje, privlačenju novih gostiju i daljnjem jačanju e- marketinga naše ukupne turističke ponude.
 
Kako bi nadolazeću sezonu dočekali što spremniji, pojedine kandidirane hostspot lokacije koje će Ministarstvo sufinancirati s iznosima i do 50 posto opravdanih troškova, morat će biti uspostavljene i operabilne s početkom lipnja ove godine.
 
Zahtjevi će se zaprimati do 15. ožujka 2013. godine, a više informacija o programu i potrebnoj dokumentaciji za kandidiranje hotspot lokacija nalazi se na internetskim stranicama Ministarstva turizma (http://www.mint.hr/default.aspx?id=7936).

Pročitajte još

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist