Aktualno

Dubrovnik dobiva besplatni internet?

Uvažavajući trendove sve većeg broja modernih putnika koji kao ključni izvor informacija pri izboru i upoznavanju svojih destinacija koriste online komunikaciju, Ministarstvo turizma je objavilo javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa poticanja slobodnog pristupa internetu u turističkim destinacijama „HOTSPOT CROATIA“ u 2013. godini.

Program se uvodi sa ciljem dodatnog podizanja konkurentnosti hrvatskog turizma i proširenja turističke ponude, a sredstva koje Ministarstvo u tu svrhu u ovoj godini planira izdvojiti iznose ukupno 1,5 milijuna kuna.
 
Na Program se mogu javiti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje imaju namjeru u svojim gradovima i općinama na turistički frekventnim otvorenim površinama kao što su npr. glavni  trgovi, šetališta, javne plaže, otvoreni prostori luka, autobusnih kolodvora urediti mjesta besplatnog pristupa internetu (tzv. hotspot lokacije), koja u  radijusu do 500 metara imaju veći broj objekata ugostiteljske i dr. turističke ponude (smještajni objekti, restorani i barovi, muzeji, galerije i sl.).
 
Cilj Programa jest našim gostima, kroz olakšanu i povećanu dostupnost informacija, omogućiti da putem svojih pametnih telefona i tableta na licu mjesta saznaju sve što ih zanima o odabranoj destinaciji i o svim sadržajima i zbivanjima u kojima mogu uživati tijekom svog boravka. Njihova intenzivnija online komunikacija bi trebala pridonijeti pojačanoj promociji naše zemlje, privlačenju novih gostiju i daljnjem jačanju e- marketinga naše ukupne turističke ponude.
 
Kako bi nadolazeću sezonu dočekali što spremniji, pojedine kandidirane hostspot lokacije koje će Ministarstvo sufinancirati s iznosima i do 50 posto opravdanih troškova, morat će biti uspostavljene i operabilne s početkom lipnja ove godine.
 
Zahtjevi će se zaprimati do 15. ožujka 2013. godine, a više informacija o programu i potrebnoj dokumentaciji za kandidiranje hotspot lokacija nalazi se na internetskim stranicama Ministarstva turizma (http://www.mint.hr/default.aspx?id=7936).

Pročitajte još

OPG OBITELJI BUCONIĆ Mati Kate je ‘doktorica za artičoke’, a ni jagode nisu za bacit’!

Mia Njavro Banić

Važna obavijest redakcije DuLista

Dulist

Od petka aktivne dodatne linije iz Dubrovnika prema Zagrebu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija