Aktualno

‘Dubrovnik Card pokazuje kako grad nije jeftin!’

'Dubrovnik Card pokazuje kako grad nije jeftin!'

Od početka godine do danas U Dubrovniku je zabilježeno više od 120 tisuća dolazaka i gotovo 360 tisuća noćenja, što je 12, odnosno osam posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Podaci su to koje su na novinarima, u sklopu predstavljanja nove brošure za Dubrovnik Card predstavili članovi TZ-a Grada Dubrovnika.

Listu dolazaka predvodi uobičajeno Velika Britanija, domaći gosti, Francuska, Njemačka i SAD.

Uspjeh Dubrovnik Carda

Novu brošuru predstavili su direktor Dubrovačke baštine Tonči Daničić, pročelnica UO za kulturu Grada Dubrovnika Ana Hilje, direktorica TZ-a Romana Vlašić i predsjednik TZ-a Andro Vlahušić.

-Od početka projekta kartica je polučila zaista veliki uspjeh – istaknuo je Daničić te dodao kako se novi identitet kartice, u vidu brošure, predstavi svake godine.

2010. godine prihod od Dubrovačke kartice iznosio je više od 1.4 milijuna kuna, dok je on u 2012. godini prešao 5.6 milijuna kuna.

-Dubrovnik Car u prosjeku košta 21. 5 €. Ona pokazuje kako Dubrovnik nije jeftin grad, i da se u njemu može kvalitetno prodati – rekao je na pressici predsjednik TZ-a Andro Vlahušić, te zaključio kako su ovi pokazatelji najava još jedne izvrsne sezone za Grad pod Srđem.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist