Aktualno

Dubrovnik – Beograd pet puta tjedno

Dubrovnik - Beograd pet puta tjedno

Uoči početka turnira Final Four Europske lige, na kojem igra dubrovački  dubrovački  VK "Jug – Croatia osiguranje",Turistička zajednica grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik upriličili su prezentaciju svoje turističke ponude u Beogradu.

Prezentaciji Dubrovnika bili su nazočni brojni srbijanski novinari, putnički agenti i gospodarstvenici. U ime Grada Dubrovnika nazočnima se uvodno obratio pročelnik  Upravnog odjela za poduzetnišvo, turizam i more Milan Perić.

Prezentacija je održana u hotelu Villa Manjež Exclusive, a predstavljajući sve aspekte i novine turističke ponude grada Dubrovnika, na prezentaciji je istaknuta odlična ljetna povezanost  avio –linijama iz glavnog srbijanskog grada prema Zračnoj luci Dubrovnik. Zrakoplovna kompanija JAT započela je s naletima od ponedjeljka 13. svibnja 2013., a intenzitet linija će se povećavati tako da će u srcu ljeta JAT prometovati s Dubrovnikom pet puta tjedno. Popunjenost letova prema Dubrovniku vrlo je dobra, a potvrda tome su i ostvareni rezultati turisitčkog prometa iz Srbije. Od početka 2013. godine u gosti iz Srbije su na 27 .mjestu,  s ostvarenih 933 dolaska ili  39 posto  više i  4 238 noćenja , što je 63 posto više nego u 2012. godini.

U okviru predstavljanja dubrovačke turisitčke ponude poseban naglasak stavljen je na mogućnosti smještaja – hotele i privatni smještaj, koji je posebno tražen od srbijanskih gostiju,  te ovoljetne festivale.  Dubrovnik  –  „grad za sva godišnja doba“ koji i u zimsko vrijeme ima kvalitetne sadržaje i ponudu za  srbijanske goste može očekivati njihov dolazak kad se stvore preduvjeti za produljenje avio – linija iz Beograda u zimskom razdoblju, te kad se uvede izravni autobusni prijevoz  iz glavnog srbijanskog grada.

Na reprezentaciji je upriličeno je i izravno Skype javljanje sa Straduna što je izazvalo odobravanje nazočnih, a uživo su se s pogledom na najljepšu dubrovačku ulicu javile beogradskoj publici direktorica   TZ Dubrovnik Romana Vlašić i ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović.

Izvučen je i dobitnik  prigodne nagradne igre Tomislav Hrabrić iz Hrvatske gospodarske komore, predstavništva u Beogradu koji je dobio besplatni vikend boravak u obnovljenom Hotelu Šipan u Luci Šipanskoj,sponzora Dubrovačkih vrtova sunca  te dvije trodnevne Dubrovačke kartice.
Nakon prezentacije druženje gostiju nastavljeno je uz hrvatska vina Plavac i Pošip,  tvrtke Badel 1862 i sireve, varaždinske „Vindije“ koja je bila i sponzor domjenka. Uz beogradske uzvanike na prezentaciji su bili i Dubrovčani,hotelijeri i gospodarstvenici koji su doputovali u pratnji „Jugaša“.
 

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist