Natrag
26.4.2019 02:27

facebook

twitter

google

rss

dulist

DUBROVNIK ART FORUM 2018. Rusi, Japanci i domaće snage

30.10.2018 @ 19:08 Dulist Kultura

Podijelite:

Festival ‘Dubrovnik Art Forum’, poznatiji kao Dani ruske kulture, počinje 1. studenog, a trajat će sve do 17. studenog.

Svečano otvorenje održat će se 2. studenog uz premijeru predstave ‘Pikova Dama’ prema tekstu A.S. Puškina u režiji Denisa Azarova. Ovaj zanimljiv festival održava se produkciji Kazališta Marina Držića pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika, a program otvara Akademija zborske umjetnosti Viktor Popov koncertom komornog zbora i solista akademije iz Moskve.

Na današnjem predstavljanju ovogodišnjeg programa festivala ravnatelj KMD-a Ante Vlahinić istaknuo je kako se projekt financira iz proračuna dubrovačkog teatra, a uz potporu ruskih fondacija, dok je Olga Nikiforova, umjetnička direktorica festivala, posebno naglasila kako je kazalište spona koja nas zbiližava.

U već spomenutoj premijeri publika će moći uživati i 3. studenog. Na programu 4. studenog je sasvim poseban’ Ujak Vanja’ u izvedbi teatra Chiten iz Kyota! Čehovljevo poznato djelo režira Motoi Miura.

‘Demoni’ Larsa Norena, koje režira Elmars Senkovs, na programu su DAF-a 6. studenog, a djelo izvodi ‘Gogolj centar teatar’ iz Moskve. Oni će publici priuštiti još jednu iznimnu teatarsku večer već 7. studenog, izvodeći ‘Imam 30 godina’ V. Zorkija.

‘Nedostupno’, koprodukcija KMD-a, ‘Plešimedo’ i Zagrebačkog plesnog centra premijerno će se izvesti 11. studenog, a koreografkinja je Zrinka Lukčec.

‘Bajke u glazbi’, koncert hrvatsko – ruskog društva ‘Umjetnost bez granica’ održat će se 12 studenog, a ‘Svi putevi vode na sjever’ Baleta Moskva na reportoaru je 14. studenog. Program se zaključuje 17. studenog koncertom world music banda Kries. Svi programi počinju u 20 sati i besplatni su za posjetitelje.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana