Sport

DUBROVKINJA OTVORENO ‘Nakon četvrte operacije lakta razmišljam o B planu’

DUBROVKINJA OTVORENO 'Nakon četvrte operacije lakta razmišljam o B planu'

Nažalost, njezini fanovi su na to već naviknuli. Na objave u kojima najavljuje dužu pauzu, proglase iz – bolničke sobe. Isto se dogodilo i prije mjesec i pol dana, s Floride…

– Par mečeva koje sam odigrala ove godine bili su podnošljivi, ali bol se vratila – reći će dok je išla na jednu od terapija.

Ana Konjuh, 21-godišnja nada hrvatskog, svjetskog tenisa, po četvrti je put morala na operaciju lakta. Bivša Top 20 igračica svijeta obavila je taj zahvat rekonstrukcije ulnarnog kolateralnog ligamenta lakta u Sjedinjenim Državama.

– Kako sam se odlučila? Pa iskreno, sve se je to nekako brzo odigralo. Kad sam otišla na pregled dobila sam sugestiju da bih trebala u zahvat rekonstrukcije i eto odlučila sam u roku od pet minuta da idem opet u taj proces – kaže za 100posto mlada Dubrovkinja.

– Ako želim igrati tenis, baviti se s tim, onda sam to morala napraviti. Mislim da je to bila i jedina prava odluka – dosta je oprezna u prognozama, čak je u toj objavi upozorila fanove na strpljenje, jer će oporavak biti dug i spor.

– Da, ne znam točno kako će to izgledati, ali neki stručnjaci spominju period od devet do čak 17 mjeseci. Da, to je jako rastezljiv pojam i veliki je to vremenski period. Jednostavno, ne želim žuriti, htjela bih da se zakrpam kako treba – reći će odlično raspoložena.

Više je puta po bolnicama i kod liječnika nego na turnirima, nažalost, to je nešto na što se već i naviknula, vodi ‘utakmice’ koje nije očekivala dok je marljivo ‘lupala o zid’.

Obzirom na tu situaciju, pada li joj na pamet da svemu kaže zbogom i da prekine karijeru?

– Iskreno, pada mi na pamet i taj scenarij! Jer niti sad nakon ovog četvrtog zahvata nemam nikakve garancije da će sve ispasti kako treba i nikad se ne zna. Tako da razmišljam i o B planu, ali ga neću otkriti. No vjerujem, nadam se, da ću ostati još dugo u tenisu, te da će sve biti u najboljem redu s mojim laktom – kaže.

Ima dosta neplaniranog vremena, gleda tu i tamo tenis, ali i na terapijama je i po tri-četiri sata dnevno.

– Nevjerojatno je kako se slika ženskog tenisa totalno promijenila. Prije smo svi naviknuli nekako da naslove osvajaju Serena Williams i Marija Šarapova, a sad je situacija da je na 18 turnira bilo 18 različitih pobjednica. I tu je danas stvarno prilika za sve cure koje su u vrhu – kaže Dubrovkinja.

Razlike su jako male, uostalom dobar je primjer kad je Jana Fett ‘ispustila’ Caroline Wozniacki u Melbourneu, imala 5-1 i 40-15 protiv druge nositeljice, ali je na kraju Dankinja okrenula meč i poslije – osvojila Australian Open!

– Sve je u detaljima danas, neka takva sitnica, ako je preživiš, može biti okidač za kasnije. Sve je nekako izjednačeno danas na Touru i dobra je to stvar za sve – zaključuje.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist