Aktualno

Dubrovkinja Nina Obuljen Koržinek ministrica kulture?

Dubrovkinja Nina Obuljen Koržinek ministrica kulture?

Dubrovkinja dr. sc. Nina Obuljen Koržinek spominje se kao najizglednija kandidatkinja za preuzimanje Ministarstva kulture.

Naime, kako donosi Globus, Zlatko Hasanbegović navodno ni u jednom trenutku nije bio ozbiljan kandidat za novog ministra ovog resora, a uz Ninu Obuljen Koržinek spominje se još i Jasen Mesić.

Inače, Obuljen Koržinek znanstvena je suradnica u Institutu za razvoj i međunarodne odnose gdje se bavi područjima kulturnih i medijskih politika, posebno u kontekstu europskih integracija. Bila je koordinatorica projekta pripreme za kandidaturu Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture.
Od 2006. do 2011. godine obnašala je dužnost pomoćnice ministra i državne tajnice u Ministarstvu kulture RH gdje je bila zadužena za područja kulture i medija. Bila je koordinatorica za EU u Ministarstvu kulture RH te članica pregovaračkog tima za pristupanje Republike Hrvatske EU. Od 2012. do 2014. godine bila je predsjednica Programskog vijeća HRT-a. Dobitnica je visokog odličja francuske vlade za kulturu – Red viteza umjetnosti i književnosti.
Objavila je tridesetak znanstvenih i stručnih radova u domaćim i međunarodnim časopisima, sa izlaganjima sudjelovala na brojnim konferencijama te kao dio tima radila na različitim projektima za UNESCO, UNDP, Vijeće Europe, Europsku kulturnu fondaciju, Europski parlament i sl. Za istraživanje utjecaja europskih integracija na kulturne politike novih država članica EU, osvojila je 2004. godine godišnju europsku nagradu za istraživanje kulturnih politika, koju dodjeljuju Europska kulturna fondacija i The Bank of Sweden Tercentenary Foundation.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist