Aktualno

Dubrovkinja na prosvjedu protiv mise za Pavelića

Dubrovkinja na prosvjedu protiv mise za Pavelića

Skupina aktivista s transparentom 'Spriječimo fašizaciju društva' svojim je tijelima pokušalo blokirati ulaz u crkvu.

Dio aktivista nosio je Davidovu zvijezdu, a svoju poruku da Ante Pavelić ne pripada u javni prostor Hrvatske, pokušali su poslati i pomoću transparenta na kojem je pisalo '20101 dijete ubijeno u Jasenovcu. 200.000 ubijeno u ustaškim logorima. Sve naredio Ante Pavelić.'

'Došli smo kako bismo upozorili na ono što se svakog 28. prosinca događa ovdje u crkvi u Palmotićevoj, a to je misa zadušnica za koljača i izdajnika Antu Pavelića. Očito vlasti nisu zainteresirane, pa smo mi došli ovdje kako bi smo upozorili na to', rekla je aktivistica Morana Rozić.

U zagrebačkoj policiji rekli su u subotu da je došlo do verbalnog konflikta, ali da nije bilo potrebe za intervencijama te da nitko nije priveden.

Nakon akcije, aktivisti su na Facebook stranici Građanske akcije objavili poruku u kojoj su akciju ocijenili uspješnom.

'Naravno, naši kolege su išli u miran prosvjed kojim su željeli skrenuti pozornost javnosti da Katolička crkva podržava ovakvo slavljenje zločinca kao i dio građanstva što još uvijek veliča zločinačku NDH-a, no ipak bilo je manjih incidenata', stoji između ostalog u poruci aktivista.

Podsjetimo, MOrana Rozić je Dubrovkinja koja je u fokus javnosti došla nakon sukoba s HDZ-ovcem ispred zagrebačkog hotela Sheraton.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist