Natrag
17.2.2019 13:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovkinja na prosvjedu protiv mise za Pavelića

28.12.2013 @ 22:43 Nikša Miletić Aktualno

Podijelite:

Skupina aktivista s transparentom 'Spriječimo fašizaciju društva' svojim je tijelima pokušalo blokirati ulaz u crkvu.

Dio aktivista nosio je Davidovu zvijezdu, a svoju poruku da Ante Pavelić ne pripada u javni prostor Hrvatske, pokušali su poslati i pomoću transparenta na kojem je pisalo '20101 dijete ubijeno u Jasenovcu. 200.000 ubijeno u ustaškim logorima. Sve naredio Ante Pavelić.'

'Došli smo kako bismo upozorili na ono što se svakog 28. prosinca događa ovdje u crkvi u Palmotićevoj, a to je misa zadušnica za koljača i izdajnika Antu Pavelića. Očito vlasti nisu zainteresirane, pa smo mi došli ovdje kako bi smo upozorili na to', rekla je aktivistica Morana Rozić.

U zagrebačkoj policiji rekli su u subotu da je došlo do verbalnog konflikta, ali da nije bilo potrebe za intervencijama te da nitko nije priveden.

Nakon akcije, aktivisti su na Facebook stranici Građanske akcije objavili poruku u kojoj su akciju ocijenili uspješnom.

'Naravno, naši kolege su išli u miran prosvjed kojim su željeli skrenuti pozornost javnosti da Katolička crkva podržava ovakvo slavljenje zločinca kao i dio građanstva što još uvijek veliča zločinačku NDH-a, no ipak bilo je manjih incidenata', stoji između ostalog u poruci aktivista.

Podsjetimo, MOrana Rozić je Dubrovkinja koja je u fokus javnosti došla nakon sukoba s HDZ-ovcem ispred zagrebačkog hotela Sheraton.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana