Natrag
26.4.2019 03:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovkinja među odlikovanima za Dan neovisnosti

11.10.2013 @ 14:45 Ana Prohaska Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske predsjednik Ivo Josipović dodijelio je u srijedu, 9. listopada 2013. godine odlikovanja pojedincima i institucijama zaslužnima za izniman doprinos u svojem području djelovanja u sektoru kulture, športa, obrazovanja i znanosti.

Jedna od odlikovanih je i viša stručna suradnica za programe hrvatske tradicijske kulture Narodnog sveučilišta Dubrava, Dubrovkinja dr. sc. Lucija Franić Novak kojoj je za dugogodišnji rad i zalaganje na području kulture, te za posebno promicanja hrvatske tradicijske kulture u domovini i svijetu uručeno najviše državno odlikovanje Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

Odlikovanja je primilo 20-ak pojedinaca koji su se istaknuli svojim radom i zaslugama, a priznanje je dobilo i šest institucija i udruga. Dodjeljujući priznanja predsjednik Ivo Josipović je istaknuo da je Hrvatska u posljednje 22 godine postigla zavidne rezultate.

Priznanja su dobili: Nada Puttar-Gold, Ivan Hiti, Bernarda Cecelja, Zvonimir Viduka, Katja Pijaca, Marko Đukić, Franjo Husinec, Vinko Prizmić, Darko Breitenfeld, Dijana Nazor, Alma Prica, Ljerka Očić, Vlado Sunko, Dubravka Šeparović-Mušović, Andrija Tomašek, Lucija Franić Novak, Manfred Matzka, Seadeta Midžić, Ivan Prtenjak, Zdenka Višković-Vukić, Vladimir Knapp i Petar Listeš.

Od institucija i udruga odlikovanja su dodijeljena: Končar-Institutu za elektrotehniku, udruzi inovatora Karlovačke županije, Međunarodnom violinističkom natjecanju "Vaclav Huml", Gradskom zboru "Brodosplit", Narodnom sveučilištu Dubrava i splitskoj klapi „Lučica".

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana