Zanimljivosti

Dubrovkinja među odlikovanima za Dan neovisnosti

Dubrovkinja među odlikovanima za Dan neovisnosti

Povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske predsjednik Ivo Josipović dodijelio je u srijedu, 9. listopada 2013. godine odlikovanja pojedincima i institucijama zaslužnima za izniman doprinos u svojem području djelovanja u sektoru kulture, športa, obrazovanja i znanosti.

Jedna od odlikovanih je i viša stručna suradnica za programe hrvatske tradicijske kulture Narodnog sveučilišta Dubrava, Dubrovkinja dr. sc. Lucija Franić Novak kojoj je za dugogodišnji rad i zalaganje na području kulture, te za posebno promicanja hrvatske tradicijske kulture u domovini i svijetu uručeno najviše državno odlikovanje Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

Odlikovanja je primilo 20-ak pojedinaca koji su se istaknuli svojim radom i zaslugama, a priznanje je dobilo i šest institucija i udruga. Dodjeljujući priznanja predsjednik Ivo Josipović je istaknuo da je Hrvatska u posljednje 22 godine postigla zavidne rezultate.

Priznanja su dobili: Nada Puttar-Gold, Ivan Hiti, Bernarda Cecelja, Zvonimir Viduka, Katja Pijaca, Marko Đukić, Franjo Husinec, Vinko Prizmić, Darko Breitenfeld, Dijana Nazor, Alma Prica, Ljerka Očić, Vlado Sunko, Dubravka Šeparović-Mušović, Andrija Tomašek, Lucija Franić Novak, Manfred Matzka, Seadeta Midžić, Ivan Prtenjak, Zdenka Višković-Vukić, Vladimir Knapp i Petar Listeš.

Od institucija i udruga odlikovanja su dodijeljena: Končar-Institutu za elektrotehniku, udruzi inovatora Karlovačke županije, Međunarodnom violinističkom natjecanju "Vaclav Huml", Gradskom zboru "Brodosplit", Narodnom sveučilištu Dubrava i splitskoj klapi „Lučica".

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist